Grozavul şi puternicul Oz jpeg

Grozavul şi puternicul Oz

📁 Recomandări de film
Autor: Irina Manea
🗓️ 26 februarie 2013

Iubitorii genului fantasy vor avea din nou o surpriză plăcută în martie, când are loc premiera peliculei „Oz:the Great and Powerful”. Filmul are în vedere originile celebrului şi îndrăgitului personaj creat de Frank Baum.

Când Oscar Diggs (James Franco), un magician de circ cu etica nu foarte bine pusă la punct, se trezeşte catapultat din Kansas în tărâmul Oz, acesta este convins că faima şi bogăţia l-au copleşit pentru totdeauna. Asta, până când le întâlneşte pe cele trei vrăjitoare, Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weisz) şi Glinda (Michelle Williams), care nu îi împărtăşesc credinţa în imaginea sa de mare magician.

Atras fără voie în problemele de proporţii epice cu care se confruntau locuitorii din Oz, Oscar trebuie să înveţe să facă diferenţa între bine şi rău până nu este prea târziu. Folosindu-se de ştiinţe oculte, isteţime şi uneori candoare, acesta nu numai că se transformă într-un vrăjitor de primă clasă, ci devine şi un om mai bun, menit să ocupe tronul tărâmului legendar. Să urmărim şi noi frumosul preludiu al poveştii care a făcut istorie, într-un film care se anunţă măreţ prin aventurile bogate, imagistica feerică şi personajele colorate care ne vor satisface dorul de copilărie.