Gala Dilema veche jpeg

Gala Dilema veche

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 12 decembrie 2018

„Dilema veche îndeamnă tinerii spre performanță culturală.” Acesta a fost mesajul promovat de Gala Dilema veche, care a avut loc pe 10 decembrie la Ateneul Român.

Cu această ocazie, au fost premiați cîștigătorii Concursului Național de Eseuri deschis elevilor de liceu, organizat de revista noastră în acest an, și au debutat pe prima scenă muzicală a țării tinerii muzicieni Radu Manolescu și Ecaterina Sălceanu. Andrei Pleșu, fondatorul revistei Dilema veche, a vorbit despre importanța mentoratului în drumul către performanță culturală și a sfătuit, înțelept, pe tinerii autori, vorbind despre propriile sale experiențe. Într-un moment rar, a urcat pe scenă pentru un scurt recital pianistul Andrei Vieru. Eminentul medievist Alexander Baumgarten a purtat un dialog cu redactorul-șef al Dilemei vechi, Sever Voinescu, despre importanța transmiterii tradiției culturale, trimițînd la cazul României centenare.

Întreaga seară a rămas memorabilă pentru participanți și, cu siguranță, memorabilă pentru tinerii prezenți în număr mare în sala Ateneului. 

Eveniment realizat cu sprijinul Dedeman, Fundația Alexandrion, CEC Bank, Filarmonica „George Enescu”.

Foto: Eduard Enea. Vedeți întreaga galerie aici.