Film de Oscar la Noaptea Cărților Deschise 2016! png

Film de Oscar la Noaptea Cărților Deschise 2016!

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 21 aprilie 2016

Anul acesta, la cinematograful în aer liber de la Noaptea Cărților Deschise, vedem împreună un film de Oscar!

Sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 19, în Parcul Lumea Copiilor din Tineretului, vă așteptăm cu mii de cărți cadou, spectacol de statui vivante și o ecranizare de zile mari. Filmul pe care vi-l propunem este Podul Spionilor, în regia lui Steven Spielberg, cu Tom Hanks în rolul principal, Alan Alda și Mark Rylance în roluri secundare, rol secundar pentru care acesta din urmă a și primit premiul Oscar și premiul Bafta în 2016. Filmul a avut premiera cinematografică la sfârșitul anului trecut și a fost lansat în format Blu-Ray și DVD în luna martie 2016. Proiecția filmului se va face pe un ecran gonflabil de mari dimensiuni, într-o zonă special amenajată cu scaune.

Printre cărțile  pe care le vom oferi cadou participanților se va afla și volumul Podul spionilor de Giles Whittell, apărut la Editura Litera în colecția Bestseller, care are la bază același adevăr istoric ca și filmul propus pentru proiecție:locul unde s-a întâmplat  primul și cel mai celebru schimb de prizonieri dintre Est și Vest de după al Doilea Război Mondial.

Cele 10 000 de cărți oferite gratuit în cadrul evenimentului reprezintă o selecție a celor mai bune romane din colecțiile consacrate ale Editurii Litera:Învierea de Lev Tolstoi, Educația sentimentală de Gustave Flaubert, Anii de Virginia Woolf, Oameni din Dublin de James Joyce, Olive Kitteridge de Elizabeth Strout, Portret al artistului la tinerețe de James Joyce, Petrecerea de Halloween (Hercule Poirot) de Agatha Christie, America de Franz Kafka, Hannibal de Nic Fields, Gențiane de Cella Serghi, Înălțimea sa, soția mea de Victoria Alexander, Îndrăgostită de soțul potrivit de Victoria Alexander, Imperiul pierdut de Clive Cussler, Moștenirea Stonehenge de Sam Christer ș.a.

Cărțile pentru copii își așteaptă și ele micii cititori pasionați:cărți Disney cu Winnie de Pluș, Doctorița Plușica, Regatul de Gheață etc., dar și povești românești precum Amintiri din copilarie de Ion Creangă sau Doi feți cu stea în frunte de Ioan Slavici ș.a.