Festivalul Zilele Basarabiei la Bucureşti îşi dechide uşile pentru toţi românii jpeg

Festivalul Zilele Basarabiei la Bucureşti îşi dechide uşile pentru toţi românii

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 24 martie 2011

Organizația Studenților Basarabeni vă invită vineri,  25 martie la Sala Senatului a Universității din București, pentru deschiderea celei de-a IV-a ediții a Festivalului  ”Zilele Basarabiei la București”. Evenimentul presupune un amplu program cultural-artistic desfășurat între 25-27 martie, cu ocazia împlinirii a 93 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Ediția de anul acesta se va desfășura cu sprijinul Institutului Cultural Român, Departamentul Pentru Românii de Pretutindeni, Casa de Cultură a Studenților din București, Universitatea din București.

Sâmbătă, 26 martie de la ora 14:00, la Biblioteca Centrală Universitară, va avea loc o dezbatere publică, pe tema ”Unitatea românilor de pretutindeni”. Timp de două ore, participanții vor încerca să stabilească ce presupune conceptul de unitate între români, în actualul context internațional.

Unirea Basarabiei cu România a fost posibilă datorită personalităților istorice care la 1918 au avut curajul să realizeze actul pe care și-l doreau toți românii. Membrii Sfatului Țării merită un omagiu deosebit pentru lupta pe care au dus-o pentru valorile fundamentale ale neamului românesc. 

Astfel, duminică, pe 27 martie, în ziua în care s-a înfăptuit Unirea, toți doritorii sunt așteptați la ora 12:00,   la Mănăstirea Cernica pentru a depune coroane și flori la mormintele membrilor Sfatului Țării. Plecarea va avea loc la ora 10:30 din PiațaUniversității.

Festivalul ”Zilele Basarabiei” este dedicat tuturor românilor conștienți de propriul trecut istoric, precum și de valorile culturale și spirituale pe care le împărtășesc acum, ca și la 1918,   românii din cele două state românești. Teatru, film, expoziții de afișe și fotografie, dezbateri, concurs de talente și multă multă muzică bună, sută la sută LIVE, toate se regăsesc în programul desfășurat al Festivalului ”Zilele Basarabiei la București”,   atașat la prezenta invitație. În speranța că veți marca alături de noi această importantă dată istorică, vă așteptăm cu drag la toate activitățile pe care le vom desfășura.