Festivalul de film rusesc Kino+ jpeg

Festivalul de film rusesc Kino+

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 28 mai 2012

Universitatea din București, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România şi Asociaţia „Reţeaua de cultură” anunță lansarea Săptămânii premierelor rusești pe marele ecran din Bucureștiîn perioada 28 mai – 3 iunie 2012.

Evenimentul va consta din două părți:gala de premierea Concursului studențesc de subtitrări pentru filmele implicate în proiect, precum și vizionareafilmului Ultimul canton(2010), o producție a studioului cinematografic Rock films în regia lui Aleksei Ucitel. Filmul s-a bucurat de numeroase distincții și nominalizări la prestigioase festivaluri de profil din întreaga lume.

Cea de a doua etapă a Festivalului de film rusesc Kino+va începe pe data de 28 mai 2012, de la orele 19.00și se va desfășura la Muzeul Ţăranului Român.

În deschidere vor lua cuvântul reprezentanți ai Universității din București, ai Comunității Rușilor Lipoveni din România, ai Ambasadei Federației Ruse la București, precum și președintele juriului, prof. univ. dr. Antoaneta Olteanu, directorul Departamentului de Filologie Rusă şi Slavă al Facultății de Limbi și Literaturi Străine.

Invitați la ceremonie sunt reprezentanți ai Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, ai Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, ai Departamentului pentru Relații Interetnice, cadre didactice din învățământul universitar și preuniversitar bucureștean, persoane publice din diverse domenii de activitate, actori, regizori, pasionați de cultura rusă și film, studenți și elevi.

Gala de premierea Concursului studențesc de subtitrări va dezvălui topul clasamentului celor 54 echipe finaliste de studenți ai Universității din București care au lucrat la traducerea filmelor ruseşti artistice şi de animaţie implicate în proiect. Premiile sunt oferite de Universitatea din Bucureşti, Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România, Institutul Cultural Român şi Ambasada Federaţiei Ruse în România.

Proiecţia filmuluiUltimul cantonva da startul unui regal al filmelor ruseşti de ultimă generaţie în premieră pe marele ecran din România. În fiecare seară, timp de o săptămână, publicul bucureştean va avea acces gratuit la creaţii ale unei şcoli cinematografice cu tradiţie ce se bucură de prestigiu în întreaga lume.

Pentru informații suplimentare despre programul evenimentului, vizitați pagina web www.kino-plus.ro.