Festivalul de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou „Florile Dalbe”, la Muzeul Satului jpeg

Festivalul de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou „Florile Dalbe”, la Muzeul Satului

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 1 decembrie 2021

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Guști” organizează, pe 11 și 12 decembrie 2021, Festivalul de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou, „Florile Dalbe”. 

„Ca în fiecare an, cete de colindători, de mascați sosiți din toate colțurile țării și ansambluri de datini și obiceiuri vor reînvia adevăratele tradiții ale iernii din satele românești. După cum v-am obișnuit deja, vom pleca împreună pe aleile Muzeului Satului, într-o paradă a portului, măștilor și obiceiurilor de Crăciun. Tot despre datini, despre cele din Bucovina, va fi vorba și în filmul documentar „Focul viu”, realizat de Camelia Moise și pe care vi-l propunem spre vizionare pe 12 decembrie. Cei care doresc să cumpere daruri celor dragi, vor găsi o oferta bogată pentru desaga lui Moș Crăciun în târgul de cadouri de unde nu vor lipsi dulcețurile, șerbetul, turta dulce și colacii, mierea și cozonacii. Meșterii populari prezenți la târg vă vor veni în întâmpinare cu multe obiecte realizate de ei”, informează un comunicat al muzeului.

Vezi aici programul festivalului!

Accesul la eveniment se face cu plata biletului de intrare și cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară impuse de situația actuală, inclusiv prezentarea certificatului verde și purtarea măștii de protecție pe tot parcursul vizitei (interior și exterior), conform HG nr. 1090/2021 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu SARS-CoV-2.

Foto sus: Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”