Expoziție dedicată fenomenului Solidaritatea, la Bacău jpeg

Expoziție dedicată fenomenului Solidaritatea, la Bacău

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 7 noiembrie 2011

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacău organizează pe 7 noiembrie, de la ora 12, vernisajul expoziției „Fenomenul Solidaritatea”.

Manifestarea este dedicată prezentării activității Sindicatului Independent Autocefal „Solidaritatea, federație sindicală întemeiată în septembrie 1980 la Gdansk. Sub conducerea lui Lech Walesa, „Solidaritatea” a devenit un factor extrem de important în lupta anticomunistă din Polonia și, în același timp, un simbol pentru întreaga Europa de Est, aflată sub influența Uniunii Sovietice.

”Acțiunile sindicatului „Solidaritatea” au potențat protestele din întregul lagar comunist, având un rol important în caderea comunismului în ceea ce s-a numit „Toamna Națiunilor”. Manifestarea este organizată în colaborare cu Ambasada Poloniei la București și Compartimentul Integrare Europeană al Inspectoratului Școlar Județean Bacău”, a spus dr. Marius-Alexandru Istina, șeful secției de Logistică, Informatizare și Educație Muzeală din cadrul Muzeului „Iulian Antonescu” Bacău.

Sursa:http://www.ziaruldegarda.ro