Expoziție de fotografie realizată cu drona “Piața, loc simbolic al orașului”: Conferință și vernisaj la Palatul Suțu jpeg

Expoziție de fotografie realizată cu drona “Piața, loc simbolic al orașului”: Conferință și vernisaj la Palatul Suțu

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Stan Bogdan George
🗓️ 28 noiembrie 2016

Până în data de 8 ianuarie 2017, Palatul Suțu (Muzeul Municipiului București), va găzdui expoziția-eveniment “ Piața, loc simbolic al orașului”. Fotografiile, realizate cu o dronă profesionistă, pun în prim plan piețele, aceste locuri simbolice, atât ale unor orașe mari cât și a unora mai puțin cunoscute.

Pe durata expoziței au loc ateliere și conferințe dedicate pieței, înțeleasă ca fenomen cultural, arhitectural și antropologic. Imaginile imortalizează atât așezări urbane mari, cât și mici așezări rurale. Pe parcursul anilor, piața din orașe și-a schimbat rolul pe care l-a avut inițial și de aceea ar fi interesant de reflectat, din punct de vedere istoric și cultural, asupra a ceea ce a însemnat acest loc pe parcursul existenței sale.

Evenimentul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și realizat de Peter Pan Art în parteneriat cu Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești” de la Mogoșoaia, Muzeul Municipiului București, Universitatea de Urbanism și Arhitectură „Ion Mincu”, Centrul de Excelență în Studiul Imaginii, Facultatea de Litere a Universității din București.