Expoziție: Centrul de Arte și Meserii de la Castelul Bánffy, Bonțida jpeg

Expoziție: Centrul de Arte și Meserii de la Castelul Bánffy, Bonțida

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 7 aprilie 2017

În ziua de miercuri, 19 aprilie, ora 18.30, la sediul ICR Budapesta din str. Izsó nr. 5 va avea loc vernisajul expoziției de panouri realizată de Fundația Transylvania Trust din Cluj-Napoca. Panourile prezintă în trei limbi (română, maghiară și engleză) activitățile organizate la Centrul de Arte și Meserii la Castelul Bánffy de la Bonțida.

Expoziția va fi deschisă de Hegedüs Csilla, președintele Fundației Transilvania Trust și de Adela-Luiza Avram, director executiv.

Expoziția itinerantă a fost realizată în cadrul proiectului A.R.T.E.C. (Arts, Rediscovery, Traditional, Eclectic, Contemporary), care și-a propus recrearea legăturii iniţiale dintre arte şi meşteşuguri tradiţionale, ca o modalitate de a încuraja inovaţia în ambele domenii, de a le reconecta cu un public nou și de a dezvolta modele noi de afaceri. În cadrul proiectului activitățile s-au axat pe îmbinarea inovaţiei artistice cu producţia de teatru, artele decorative, performanţa artistică, programele destinate minorităţilor şi mobilitatea transnaţională a artiştilor, meşteşugarilor şi interpreţilor. A.R.T.E.C. este un proiect internaţional lansat în noiembrie 2015 și finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Europa Creativă, Subprogramul Cultura.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 20 aprilie – 2 mai 2017, de luni până vineri, între orele 10.00-13.00 și 14.00-17.30.

Partenerii proiectului A.R.T.E.C. sunt: Muzeul Județean din Câmpulung, România; Association des Centres culturels de rencontres, Paris, Franţa; Uniunea Artistilor Gravori şi Litografi Maghiari, Budapesta, Ungaria; Diputación Provincial de Teruel, Spania.