Expoziția „The Art of Banksy”, la Arcul de Triumf png

Expoziția „The Art of Banksy”, la Arcul de Triumf

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 6 august 2019

The „Art of Banksy”, expoziţie neautorizată în care sunt incluse peste 50 de tablouri, picturi, obiecte 3D, clipuri video ale lui Banksy, unul dintre cei mai cunoscuţi și controversați artiști stradali din lume, va putea fi vizitată între 30 iulie și 27 octombrie, la Arcul de Triumf din Bucureşti.

Expoziția, prezentată pentru prima dată în România, include unele dintre cele mai importante lucrări ale artistului: „Laugh Now”, „Girl with Balloon”, „Pulp Fiction”, „Flower Thrower”, „Monkey Queen”, „Flag Wall”, „Soup Can”. În cele două videoclipuri care completează expoziţia pot fi urmărite povestea din spatele Fetiţei cu balonul şi un film de câteva minute realizat chiar de Bansky.

Identitatea lui Banksy este un mister bine păstrat încă de la începutul anilor 1990. Despre el se cunoaşte naţionalitatea – britanică -, oraşul de origine – Bristol -, pagina de Instagram cu 5 milioane de abonaţi şi site-ul de internet unde publică lucrările sale online fără alte comentarii. Se spune despre el că ar fi ar fi Robert Del Naja, membru al grupului Massive Attack.

Banksy a făcut din arta sa un mijloc de protest, iar lucrările sale de critică politică şi socială au fost realizate în majoritatea cazurilor pe străzi, pereţi şi poduri din oraşe din întreaga lume.

Cei care își doresc să viziteze expoziția o pot face zilnic, între orele 12.00 – 22.00, iar biletele pot fi achiziționate la preţul de 35 de lei – în timpul săptămânii – şi 40 de lei în weekend. Elevii, studenţii şi pensionarii vor plăti 20 de lei – de luni până vineri – şi 30 de lei sâmbătă şi duminică.