Expoziția superlativelor prezintă: Drumul spre Pubol! jpeg

Expoziția superlativelor prezintă: Drumul spre Pubol!

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 14 septembrie 2015

De aproape două luni, Salvador Dali este gazda tuturor celor care doresc să îi admire creațiile la Castelul Cantacuzino din Bușteni! Surprizele cu care a delectat publicul până în acest moment au fost demne de faima artistului:ouă gigantice împodobesc resedința de odinioară a Nababului, canapele în formă de buze, ceasuri curgătoare, spectacole de flamenco, piese de teatru, toate au făcut deliciul vizitatorilor până în acest moment.

Dar iată ca a venit vremea pentru o nouă surpriză semnată de inegalabilul artist suprarealist, Salvador Dali! Începând cu data de 12.09.2015 puteți admira tot la Castelul Catacuzino din Bușteni, litografia denumită:“Drumul către Pubol”! 

Litografia este ultima reprezentare a Galei, soția extravagantului Salvador Dali! Lucrarea prezintă povestea de dragoste dintre cei doi soți iar Pubol este castelul pe care Dali l-a cumpărat pentru soția sa, în semn de devotament. La achiziționare,  reședința de la Pubol era în ruină, Salvador construind ulterior, pentru Gala, celebrul castel.

Gala a locuit la Pubol, în Spania, împreună cu amanții săi, beneficiind de libertate din partea soțului ei! Inițial, Gala a spus că va primi castelul în dar, numai dacă Salvador Dali îi va cere permisiunea de a o vizita, iar ea o va accepta. Gala a decedat la Port Lligart, pe 10 iunie, 1982, la vârsta de 88 de ani. Ultima călătorie a Galei, în Cadillacul  său a fost de la Port Lligart, către Pubol. De aceea, lucrarea “Drumul spre Pubol” ilustrează semnificația acestei călătorii!

Această operă este elementul supriză acum la Castelul Cantacuzino din Bușteni,  despre care, proprietarul castelului, dl Kurt Neuschitzer spune că a fost “mișcat de decizia spontană a colecționarului de artă care a dorit să aducă această lucrare aici și să o expună, alături de cele 211 gravuri semnate de marele artist!. Nu este încă o itografie realizată de inegalabilul Salvador Dali ci este chiar ultimul portret pe care acesta i l-a realizat soției si muzei sale, Gala și este o șansă incredibilă pentru publicul din România de a o putea admira, chiar la Bușteni!”, remarcă dl Neuschitzer!

Proprietarul litografiei este doamna Irina Budrina, care a cumpărat această opera din Paris, cu mulți ani în urmă.

Vă așteptăm, așadar, până pe data de 4 octombrie să faceți cunoștință cu Salvador Dali, Gala și inegalabila operă universală, semnată de geniul suprarealismului, chiar la 

Castelul Cantacuzino din Bușteni!