Expoziția «Familia regală a României pe frontul Marelui Război (1916 – 1918)», în premieră la Budapesta jpeg

Expoziția «Familia regală a României pe frontul Marelui Război (1916 – 1918)», în premieră la Budapesta

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 23 februarie 2018

Institutul Cultural Român Budapesta și Muzeul Național Cotroceni organizează joi, 1 martie, de la ora 18.00, la sediul ICR din strada Izsó nr. 5, sectorul XIV, Budapesta, vernisajul expoziției  „Familia Regală a României pe frontul Marelui Război (1916 – 1918)”, un proiect din seria manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri.

Expoziţia aduce în atenţia publicului patriotismul și curajul de care au dat dovadă atât regele Ferdinand, regina Maria şi o parte a elitei române, cât și eroii care s-au jertfit pentru ca România să fie un stat unit, puternic și modern, informează un comunicat al Muzeului Național Cotroceni. 

Panourile expoziţionale cuprind un număr important de fotografii şi documente din colecţia Muzeului Naţional Cotroceni, dar şi din colecţiile Bibliotecii Academiei Române, Arhivelor Naţionale ale României, Muzeului Naţional de Istorie a României, Muzeului Militar Naţional "Regele Ferdinand I" și Arhivelor Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe.

La vernisaj, Muzeul Naţional Cotroceni va fi reprezentat de directorul general Liviu Sebastian Jicman şi istoricul Mariana Lazăr. 

Vernisajul va fi urmat de un recital instrumental, susţinut de pianistul Matei Bucur-Mihăiescu.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 1 martie - 27 martie 2018.