Expoziţia de fotografie "Gustave Marissiaux  O poetică a privirii" la MNAR jpeg

Expoziţia de fotografie "Gustave Marissiaux. O poetică a privirii" la MNAR

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 1 octombrie 2015

Expoziţia GUSTAVE MARISSIAUX. O poetică a privirii marchează o frumoasă şi îndelungată colaborare dintre Muzeul Naţional de Artă al României şi Delegaţia Valonia-Bruxelles la Bucureşti. Graţie Muzeului Fotografiei la Charleroi, Belgia sunt aduse în faţa publicului o serie de lucrări datorate unei personalităţi artistice complexe.

Gustave Marissiaux (1872-1929) este un nume de referinţă în arta belgiană datorită fotografiilor sale poetice, caracterizate de o sensibilitate deosebită, aproape feminină. Acestea îl plasează printre reprezentanţii de seamă ai curentului pictorialist din fotografia belgiană.

Prin creaţia sa, Gustave Marissiaux a contribuit la transformarea radicală a fotografiei şi a modului în care imaginea fotografică a fost percepută ulterior. Subiectele abordate de către Marissiaux (portrete feminine, peisaje din Italia şi Belgia, scene din bazinele de extracţie a huilei din zona Liège) au o notă comună:estetismul. Marcat de peisagistica preimpresionistă franceză şi de portretul englez, Marissiaux a transferat imaginilor sale calităţi plastice. De fapt, preocupările sale sunt cele ale unui pictor, culoarea având un rol esenţial chiar şi în fotografiile alb-negru. Se poate spune astfel despre Gustave Marissiaux că este un artist fotograf şi un fotograf artist.

Durata:1 octombrie 2015-31 ianuarie 2016 

Locaţia:Muzeul Naţional de Artă al României, Sălile Kretzulescu 

afis expo gustave marissiaux jpg jpeg