Expoziţia Cum a fost posibil? Holocaustul everilor din România jpeg

Expoziţia Cum a fost posibil? Holocaustul everilor din România

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 9 octombrie 2012

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” are plăcerea să vă invite marți, 9 octombrie 2012, ora 18:30, la vernisajul expoziției taberei de pictură „Cum a fost posibil? Holocaustul evreilor din România”. Ajunsă la cea de-a patra ediție, tabăra de pictură a Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”, a fost organizată în acest an la Cristian/Brașov. Expoziția va fi organizată la sediul Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România, pe strada Vigilenței nr. 3, sector 5, București.

Demersul taberei „Cum a fost posibil? Holocaustului evreilor din România” este unul de tip recuperator manifestat prin păstrarea vie a memoriei Holocaustului, fiind totodată și educativ, prin instruirea tinerilor creatori și a publicului amator de artă contemporană.

Expoziția cuprinde 32 de picturi semnate de unsprezece artiști emergenți, realizate în perioada

celor două săptămâni de tabără, la Cristian. Alexandra BACIU, Petru CIOBANICA, Gheorghita GALAN, Alexandra FLOAREA, Sorin OTINJAC, Anton NICOLEANU, Ovidiu SABIE, Diana TURCU, Adriana VASILE si Daniela VIRLAN și artista israeliană, inițiatoare a proiectului, Sarah Einik au lucrat inspirați de tragicele evenimente din perioada Holocaustului din România. Expoziția reprezintă modul specific fiecărui artist de-a aduce în contemporan o parte a memoriei istoriei recente, constituindu-se astfel, drept o formă de artă activă împotriva discriminării. Unul dintre scopurile acestui program este combaterea antisemitismului în societatea contemporană prin familiarizarea oamenilor cu greșelile istoriei naționale și mondiale.