Expoziția «Cultură și civilizație persană în România» jpeg

Expoziția «Cultură și civilizație persană în România»

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 13 februarie 2019

Biblioteca Academiei Române anunță vernisarea expoziției „Cultură și civilizație persană în România“, joi, 14 februarie 2019, ora 11. Expoziția este organizată de Cabinetul de Manuscrise și Carte Rară al Bibliotecii Academiei Române, în colaborare cu Ambasada Republicii Islamice Iran la București. 

Evenimentul va avea loc în Sala de expoziții „Theodor Pallady“ din Calea Victoriei 125 și va fi onorat de prezența acad. Răzvan Thedorescu, vicepreședinte al Academiei Române, și a ES Hamid Moayyer, ambasadorul Republicii Islamice Iran în România, care vor vorbi despre bogăția culturii persane și contribuția ei la patrimoniul cultural universal, informează un comunicat al Biroului de presă al Academiei Române.

Expoziția prezintă publicului o selecție de manuscrise persane, cărți rare și hărți reprezentând Persia, ce fac parte din colecțiile Bibliotecii Academiei Române.

Manuscrisele selectate, cu ilustrații excepționale, însemnări și comentarii, cu legături artistice, oferă vizitatorilor întâlnirea cu o cultură veche de peste 3000 de ani, iar cercetătorilor o sursă documentară inegalabilă în ceea ce privește receptarea culturii persane în România. Între manuscrisele expuse se află opere definitorii ale celor mai mari reprezentanți ai poeziei persane: Hāfez, Saadi Shirazi, Djāmi, Ferdowsi.

Expoziția va fi deschisă în perioada 14-22 februarie 2019, și poate fi vizitată în intervalul orar 10-16. Intrarea este liberă.

Expozitie Cultura si civilizatie persana JPG jpeg

Foto: Biblioteca Academiei Române