Expoziția „Constantin Brâncoveanu şi epoca sa” la Gimnaziul din satul Manta, raionul Cahul jpeg

Expoziția „Constantin Brâncoveanu şi epoca sa” la Gimnaziul din satul Manta, raionul Cahul

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 13 mai 2015

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău continuă seria expozițiilor itinerante, destinate cunoașterii și promovării valorilor culturii și istoriei naționale.În această serie se înscrie și expozițiaexpoziţia„Constantin Brâncoveanu şi epoca sa”organizatăîn colaborare cu Direcția Cultură a consiliului Raional Cahul și Consulatul General al României la Cahul la Gimnaziul din satul Manta, raionul Cahul. Vernisajul  expoziției  va avea loc pe data de 19 mai a.c., ora 12.00, în incinta gimnaziului. La eveniment vor participa d-na Anca Corfu, consulul general al României la Cahul, dl. Petre Botezatu, șeful Direcției Cultură a Consiliului Raional Cahul și acad. Valeriu Matei, directorul ICR Chișinău.

Expoziţia „Constantin Brâncoveanu şi epoca sa” a fost realizată de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu  Muzeu Național de Istorie a României, și în parteneriat cu Biblioteca Națională a Republicii Moldova. 

Alcătuită din 20 de bannere, de dimensiuni 0, 92 x 2, 05 m, expoziția este dedicată personalității marelui domnitor și a epocii sale și conţine imagini, fotografii ale documntelor, date biografice legate de Constatin Brâncoveanu, opinii ale istoricilor și criticilor cu privire la personalitatea și epoca sa. 

Expoziția va fi deschisă până pe 19 iunie 2014.