Expoziția câștigătorilor Olimpiadei de Benzi Desenate, la Casa Filipescu Cesianu jpeg

Expoziția câștigătorilor Olimpiadei de Benzi Desenate, la Casa Filipescu-Cesianu

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 20 iulie 2021

Muzeul Municipiului București vă invită să vizitați, începând cu data de 23 iulie 2021, ora 10.00, la Casa Filipescu-Cesianu / Muzeul Vârstelor (Calea Victoriei nr. 151), expoziția cu lucrările câștigătorilor Olimpiadei de Benzi Desenate, ediția a II-a, 2021. 

Cu sprijinul Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov prin Centrul de excelență pentru copii și tineret, bibliotecile publice și școlare din întreaga țară s-au alăturat proiectului, iar în perioada februarie – iunie 2021 au invitat elevii pasionați de cea de a 9-a artă să se înscrie la concurs și să participe la întâlniri în cadrul bibliotecilor sau la ateliere online, pentru a realiza lucrări de bandă desenată cu tema propusă de Olimpiada BD 2021. 

Expo jpg jpeg

„M-a surprins numărul mare de benzi desenate trimise și diversitatea modului de abordare. Sunt categorii diferite de la clasa a I-a la clasa a XII-a, lucrări într-adevăr frumoase. Încă un lucru extraordinar care mi-a plăcut este faptul că au fost și alți mari performeri, nu doar cei mai cunoscuți așa cum ar fi Nadia Comăneci, Ivan Patzaichin sau Gabriela Szabo, i-am văzut pe Martinescu, Nicolae Ilinca, Laura Badea, Ana Maria Brânză, Marian Drăgulescu, Simona Halep, deci foarte, foarte mulți și sunt doar câțiva dintre performerii care au fost protagonoști ai acestor lucrări” - Mihai Covaliu, președinte COSR.

„Le spun mereu elevilor mei și tuturor copiiilor și tinerilor care participă la orele de curs sau atelierele mele, că nu există desen greșit, ci abordare diferită, iar prin lucrările primite în cadrul olimpiadei noastre, acest lucru a fost demonstrat. Au fost trimise un număr mult mai mare de lucrări față de anul trecut, din toate colțurile țării. Ceva i-a stârnit pe copii și acest lucru mă bucură” - Mihai Ionuț Grăjdeanu, inițiatorul Olimpiadei de Benzi Desenate.

Mai multe detalii despre expoziția olimpicilor la bandă desenată puteți citi aici.