Conferinţă la Palatul Suţu: Un cartier reprezentativ al Bucureştiului? jpeg

Expoziţia "București: un portret Novecento. Povestea unui secol din 555 de aniversări" la Palatul Şuţu

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 12 septembrie 2014

Expoziția "București: un portret Novecento. Povestea unui secol din 555 de aniversări", care pornește de la cartea cu același nume, semnată de dr. Adrian Majuru, va fi găzduită de Muzeul Municipiului București-Palatul Suțu, între 17 septembrie și 19 octombrie.

Onorată de prezența acad. Constantin Bălăceanu-Stolnici și a dr. Antoine Heemeryck, expoziția va fi deschisă în prezența amfitrionului Muzeului Municipiului București, dr. Adrian Majuru, Sașa-Liviu Stoianovici și Călin Torsan urmând a recrea atmosfera secolului trecut din București prin acorduri muzicale.

afis 19 jpg jpeg

"Orașul trăiește prin mai multe suflete. Avem un oraș care se prezintă, un oraș cu mesaj, ale cărui detalii se modifică aproape cu fiecare generație. Orașul comunică prin glasul tuturor vârstelor, având astfel mai multe voci sincronizate cu atitudini, fapte, proiecții de viitor. Proiectul de față își propune să cartografieze geografiile umane ale secolului XX. Hărțile care se suprapun nu aparțin exclusiv trecutului, ci mai ales unui prezent în desfășurare a-l cărui ultim cuvânt încearcă să definească o posibilă prognoză pentru un termen mediu", se afirmă în comunicatul menționat, semnat de dr. Adrian Majuru.

Potrivit organizatorilor, "această călătorie prin secolul XX nu-și propune să detalieze evoluția societății urbane, ci să arate, în linii generale, câteva modificări de comportament, mod de viață, preocupări, chiar tipul de locuire și ambientare interioară".