Expoziţia aniversară Art Safari: Luchian și Independenții jpeg

Expoziţia aniversară Art Safari: Luchian și Independenții

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 26 aprilie 2017

La Art Safari 2017, Pavilionul Muzeal este dedicat expoziției „Luchian și Independenții”, prilejuită de Centenarul Luchian (1916-2016) și va cuprinde opere ale artistului din peste 20 de instituții muzeale, dar și din cele mai importante colecții private, în încercarea de a recrea atmosfera artistică în plină schimbare de la sfârșitul sec. al XIX-lea și începutul sec XX. Vă invităm să descoperiți cea mai mare expoziție Luchian din ultimii 50 de ani, care va oferi o privire de ansamblu asupra creației „înnoitorului picturii românești”, făcând referire și la gruparea de secesiune artistică ce s-a conturat în jurul personalității sale.

Coloana vertebrală a expoziției este concepută în jurul creației excepționale a lui Ștefan Luchian, care în decursul a 25 de ani de carieră racorda pictura românească, dar și tipul de societate artistică, la modelele vest europene muncheneze și pariziene. 

Expoziția va reflecta și activitatea artistică a grupării tinerilor „independenți", alături de care Luchian a surprins societatea și conveniențele vremii: Vermont, Artachino, Grant, Satmary, Pascaly, evocând, în același timp, și influența pe care Nicolae Grigorescu, părintele spiritual al grupării a exercitat-o asupra tinerilor artiști, în incercarea de a reflecta spiritul vremii și de a schimba tiparele îmbătrânite ale picturii academiste. 

Program expoziție 

Zilnic (cu excepția sâmbetelor), 12:00-21:00

Sâmbătă, 12:00-24:00