Explicaţia evenimentului bizar de la Muzeul Municipiului Bucureşti: Domnişoarele îmbracate în rochii de epocă au ieşit din noua expoziţie permanentă “Timpul Oraşului” jpeg

Explicaţia evenimentului bizar de la Muzeul Municipiului Bucureşti: Domnişoarele îmbracate în rochii de epocă au ieşit din noua expoziţie permanentă “Timpul Oraşului”

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 8 mai 2015

Muzeul Municipiului Bucureşti-Palatul Suţu revine cu explicaţii privind bizarul eveniment petrecut în curtea instituţiei, pe 6 şi 7 mai.        

După cum am transmis joi, 7 mai, muzeul a avut parte de o vizită ciudată, miercuri, atunci când două domnişoare îmbrăcate în rochii de epocă s-au aşezat la o măsuţă instalată în curtea Palatului Suţu şi nu au dorit să explice motivul pentru care se află acolo.     

Vizita s-a repetat şi în ziua următoare, timp de trei ore, când cele două domnişoare au băut ceai, cerând să nu fie deranjate şi refuzând să ofere clarificări privind motivul vizitei.

În urma anchetei desfăşurate, am descoperit că cele două tinere au ieşit din timp-mai precis, dinTimpul Oraşului”-noua expoziţie permanentă a Muzeului Municipiului Bucureşti, schimbată după 20 de ani, după un concept nou şi inedit. Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 15 mai, de la ora 19.

Expoziţia permanentă este o călătorie începută în prezent, care se îndreaptă spre trecut. Această călătorie în trecut este segmentată în aşa fel încât fiecare spaţiu expus să reprezinte o perioadă istorică de referinţă din evoluţia oraşului şi a evenimentelor care s-au petrecut pe teritoriul acestuia.  Această linie a timpului este reprezentată printr-un panou grafic care marchează cronologia inversă prin date, momente importante, personaje, obiecte de patrimoniu, clădiri şi cuvinte cheie, în funcţie de perioada parcursă în această călătorie spre trecut. Grafica panoului are rol de comunicare vizuală a aspectelor istorice legate de evoluţia oraşului Bucureşti şi de obiectele expuse, cât şi de a contribui la ambianţa acestei călătorii în timp.”, explică directorul muzeului, dr. Adrian Majuru.

În cadrul expoziţiei, vizitatorii vor găsi totodată elemente interactive şi media, pentru a fi implicaţi activ în descoperirea unor poveşti de altădată.