Evenimente la 75 de ani de la inaugurarea Muzeului Căilor Ferate Române jpeg

Evenimente la 75 de ani de la inaugurarea Muzeului Căilor Ferate Române

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Ioana Gonțea
🗓️ 10 iunie 2014

Muzeul Căilor Ferate Române împlinește 75 de ani și cu această ocazie va organiza între 10 și 15 iunie:plimbări cu mocănița, expoziții, trasee speciale cu trenuri de epocă și alte evenimente.

Proiectul „Tezaur de Istorie, Cultură și Tehnică Feroviară”, organizat de Centrul Național de Calificare și Instruire Feroviară-CENAFER împreună cu partenerii, sărbătorește cei 75 de ani ai Muzeului CFR.

Cu această ocazie, bucureștenii sunt așteptați la plimbări cu mocănița între platoul Muzeului CFR și gara de metrou Basarab. Trenul va parcurge o distanță de circa 150 de metri între orele 9:00 și 17:00.

În Gara de Nord se va putea admira o expoziție cu material rulant de epocă, iar în stația de metrou din vecinătatea muzeului va fi organizată o expoziție de machete și va fi asamblată cea mai lungă dioramă de traseul feroviar din România pe care vor circula trenulețe în miniatură.

Pasionații de istorie sunt așteptați la o plimbare cu trenul condus de locomotiva cu abur  „Călugăreni” care datează din 1869. Trenul va circula de două ori pe zi între Gara de Nord, peron 14 și Gara Regală Băneasă.

Deoarece anul acesta se împlinesc și 160 de ani de la nașterea unei mari personalități din domeniul feroviar,   Anghel Saligny, se va organiza un tren special de călători pe ruta București Nord-Cernavodă Pod-Constanța cu o oprire de 40 de minute pentru vizitarea podului Carol I, proiectat și construit de inginerul român.

În program mai sunt incluse expoziții, vizite, simpozioane, dezbateri și concursuri.