Dragostea în vremea spionajului jpeg

Dragostea în vremea spionajului

📁 Recomandări de film
🗓️ 22 noiembrie 2016

Toată lumea ştie poveştile cu spioni şi asasinate comandate în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, dar cele mai savurate sunt cele care implică şi o idilă amoroasă. Atât în spionaj, cât şi în dragoste, cuvântul cheie este încrederea, de aici pornind toate intrigile şi suspansul pe care Robert Zemeckis le-a creat în „Allied”. Pelicula are toate ingredientele unei poveşti de dragoste cu spioni, iar distribuţia este una de excepţie:Brad Pitt şi Marion Cotillard. 

1942, Casablanca. În deşertul nord-african, spionul canadian Max Vatan şi frumoasa spioană a Rezistenţei Franceze, Marianne Beausejour, trebuie să facă front comun în misiunea de asasinare a unui ofiţer nazist. Pentru a duce la bun sfârşit această sarcină, cei doi spioni pretind că sunt un cuplu. Printre bombe şi tancuri, petreceri şi dineuri, Max şi Marianne ajung să se îndrăgostească. Povestea lor se complică în momentul când ajung în Londra. Căsătoriţi fiind şi având de-acum şi un copil, fericirea cuplului de (foşti) spioni stă sub sabia lui Damocles. Serviciile Secrete britanice îl informează pe Max că soţia lui ar putea fi agent dublu şi, de fapt, să lucreze pentru nazişti. Oficialii aveau să găsească dovezi în trei zile, iar dacă bănuiala lor se confirma, Max era obligat să o omoare cu propria armă. În cele 72 de ore, el trebuia să aleagă între a avea încredere oarbă în soţia lui şi executarea unui ordin pe timp de război.

Publicul este dus cu gândul la o altă poveste de dragoste, din 1941:„Casablanca”. Dacă pentru protagoniştii lui Michael Curtiz, oraşul de suflet era Parisul, în cazul de faţă este posibil ca fericirea familiei de spioni să fi rămas în oraşul marocan. Robert Zemeckis, regizorul lui „Forrest Gump” şi „Înapoi în viitor”, aduce „Allied”, un film despre dragoste în vremea celui mai dezastruos război. Pelicula va rula pe marile ecrane din 2 decembrie.Cumpără acum