Documentarul "24 Găleţi, 7 Şoareci, 18 Ani" de Marius Iacob, proiectat vineri, la ICR jpeg

Documentarul "24 Găleţi, 7 Şoareci, 18 Ani" de Marius Iacob, proiectat vineri, la ICR

📁 Istoria Filmului
Autor: Redacția
🗓️ 3 octombrie 2012

Documentarul "24 Găleţi, 7 Şoareci, 18 Ani", în regia lui Marius Iacob, va fi proiectat vineri, de la ora 18.00, în cadrul "Serii de film", organizate de Institutul Cultural Român (ICR), potrivit unui comunicat al instituţiei.

La proiecţia documentarului va fi prezent şi regizorul Marius Iacob.

Documentarul "24 Găleţi, 7 Şoareci, 18 Ani" a avut premiera internaţională anul acesta în Elveţia, în cadrul Visions du Reel, iar la Festivalul Internaţional de Film de la Cracovia a fost distins cu premiul Dragonul de argint pentru cel mai bun documentar. Filmul a mai fost selecţionat în competiţiile oficiale la Dokleipzig (Germania), la Festivalurile de la Sarajevo, Listapad (Belarus) şi TIDF (Taiwan).

În România documentarul a mai fost proiectat în 2011 la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), în cadrul Zilelor Filmului Românesc, şi la Astra Film Festival.

Undeva în Transilvania, viaţa "exotică" pe care o duc Imre şi Piroska i-a transformat încet într-unul dintre punctele de atracţie ale zonei şi într-un soi de exponate de muzeu. Existenţa lor liniştită şi izolată începe să depindă de interacţiunea cu o altă lume. Rutina lor gravitează în jurul numerelor, iar pentru ei fiecare număr spune o poveste.

Din distribuţie fac parte Imre Pokut, Piroska Pokut, regia şi scenariul sunt semnate de Marius Iacob, iar montajul şi sunetul sunt asigurate de Marius Iacob şi Vlad Voinescu. Producătorul documentarului este Adina Pintilie (MANEKINO FILM).

Marius Iacob este doctorand şi asistent la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" din Bucureşti, instituţie ale cărei cursuri le-a absolvit în 2006 (secţia imagine de film şi tv). Filmul Oxygen (Manekino Film), realizat împreună cu Adina Pintilie, a fost selecţionat la Rotterdam Film Festival.

Marius Iacob a mai semnat imaginea pentru "Ciobanul zburător", premiat la Locarno, regizat de Cătălin Muşat, şi pentru Bric-Brac, regia Gabriel Achim, selecţionat la Berlinale în 2006. Documentarele co-regizate de Marius Iacob au fost distinse cu mai multe premii internaţionale.

sursa:http://www.gandul.info