Docuart Fest 2014 jpeg

Docuart Fest 2014

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 5 septembrie 2014

București Docuart Fest este festivalul dedicat exclusiv filmului documentar românesc. Festivalul vrea să promoveze idei și oameni, dar mai cu seamă produse culturale autohtone din lumea cinematografică. Cu prima ediție care a luat naștere în 2012, Docuart Fest a crescut până în prezent supravegheat atent de ochii unei echipe de tineri exuberanți, îndrăzneți, optimiști și cu încredere în publicul român consumator de calitate.

Și-a îndeplinit cu mândrie scopul de a educa prin îndrăgita artă a cinematografiei, de a aduce aproape oameni încununați de dorința cunoașterii, și bineînțeles de a susține regizori români, talentați, de film documentar, indiferent de vârstă sau experiență, prin cele două secțiuni de festival:cea principală și cea studențească.

București Docuart Fest este un fenomen care și-a propus să aducă documentarul în atenția oamenilor, făcând dovada încărcăturii sale autentice și ale adevăratelor povești de viață nescrise, suprinse de camerele de filmat. București Docuart Fest este totodată locul unde se intersectează cultura, voia bună, oamenii deschiși, fie ei cinefili asumați ori ba, la câteva ceasuri de discuții în tihnă și proiecții merituoase, pe de-a lungul câtorva zile tomnatice și mohorâte.

Pe lângă filmele care rulează în secțiunea competițională, există filme în premieră sau documentare răsunătoare încadrându-se în secțiunea principală. După fiecare proiecție, publicul din sala de cinema are ocazia să pătrundă mai adânc în povestea ecranizată printr-o sesiune de Q&A cu realizatorii acesteia;o discuție cu întrebări și răspunsuri, liberă, sinceră și animată, care să satisfacă pe deplin curiozitățile spectatorilor. În plus, festivalul a făcut o tradiție din sesiunile de master class ținute de profesioniști din domeniu, oameni pasionați, delegați să discute pe diverse teme.

Reacțiile apreciative ale oamenilor din trecut încurajează continuitatea acestor inițiative.

Selecția oficială:http://festival.docuart.ro/filme-2014/