Din seria Portret/Atelier, la MŢR: "Virtuțile – desen și obiect", de Ovidiu Simionescu jpeg

Din seria Portret/Atelier, la MŢR: "Virtuțile – desen și obiect", de Ovidiu Simionescu

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 17 martie 2015

Muzeul Naţional al Ţăranului Român vă invită pe 25 martie 2015, la ora 18.00, la vernisajul expoziţiei "Virtuțile – desen și obiect" a artistului Ovidiu Simionescu, ce face parte din cadrul seriei Portret/Atelier. Expoziţia găzduită în Sala Irina Nicolau, poate fi vizitată până pe 19 aprilie, de marţi până duminică, între orele 10-18.00. Intrarea este liberă.

cruce copil / cruce floare / cruce zbor / cruce stâlp / semn – virtute / străvezime – văzduh

 

Întâlnirea cu Ovidiu Simionescu obligă la un dialog al tăcerii conținute în forța obiectului, desenului, sculpturii, pe care le face cu discrețiași modestia unui inițiat adevărat.

Este o plimbare tăcută prin lumea simbolurilor, transformate în semne personale, recăpătând identitatea începuturilor, o stare poetică dublată de o bună cunoaștere, aceea în adâncimea lucrurilor, stărilor.

Dacă putem vorbi de un corp viu al obiectelor, acesta esteși cel al crucilor lui Ovidiu Simionescu. Ele pulsează, irump cu o putere discretă dezvăluind în același timp tensiunea luminoasă a semnului. Obiectul devenit însemn îți revelează un adevăr simplu:transformă materia în prezențăși leagă omul de imagineași trăirea hristică.

Crucile sunt transfigurateși amprentate, precum primul semn al lumii creștine – vehicul pentru mântuire –, pline de o iradiere care umpleși păstrează sensul credinței. Indiferent de mărime, prin semne discret incizate sau reliefate, ele trimit într-o manieră esențializată la trupul lui Hristos.

Curator:Lila Passima