Despre Suleyman, cu armele istoricului jpeg

Despre Suleyman, cu armele istoricului

📁 Carte
Autor: Andreea Lupşor
🗓️ 26 iunie 2013

În ultima vreme, publicul românesc s-a arătat extrem de interesat de personalitatea sultanului otoman Suleyman Magnificul, grație unei producții televizate. Să nu uităm însă că filmele nu sunt întotdeauna cele mai de încredere surse în materie de informații istorice. Ca atare, publicarea unei cărți precum cea de față, semnată de un specialist, era necesară, pentru a lămuri publicul cu privire la realitatea istorică.

Suleyman Magnificul, sultanul a cărui domnie este considerată Epoca de Aur a Imperiului Otoman, este una dintre personalitățile politice cele mai importante ale Europei secolului al XVI-lea. Relația sa cu Roxelana, cunoscută drept Hurrem, este doar una dintre multiplele fațete fascinante ale vieții acestuia. Această carte prezintă relația dintre cei doi, dar se concentrează cu precădere asupra realizărilor omului care a împins granițele civilizației otomane până aproape de inima Europei creștine.

Deși are la bază lucrarea de doctorat a istoricului turc Erhan Afyoncu, cartea este foarte accesibilă și reprezintă o lectură cel puțin la fel de plăcută precum vizionarea filmului, având însă un avantaj esențial:bogăția și acuratețea tabloului istoric redat.

Suleyman Magnificul și sultana Hurrem. Dragoste și moarte la Istanbul

Autor:Erhan Afyoncu

Editura Corint;număr pagini:224;preț:24, 90