Despre Dezvoltarea Bucureștiului: Parcul Carol I, la Palatul Suţu jpeg

Despre Dezvoltarea Bucureștiului: Parcul Carol I, la Palatul Suţu

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 28 mai 2015

O nouă conferinţă, Dezvoltarea Bucureștiului:Parcul Carol I, va avea loc în ziua de joi, 28 mai, la ora 19:00, la sediul Muzeului Municipiului București – Palatul Suţu.

Parcul Carol I este unul dintre cele mai interesante proiecte de dezvoltare a Bucureștiului. Planurile inițiale au fost realizate pentru „Expoziția generală română de la 1906”, momentul realizării întregii amenajări. Dar proiectanții au avut viziunea unui proiect care să poată funcționa ulterior ca loc de recreere pentru zona de sud a orașului.

În decursul timpului s-a păstrat o bună parte din sistematizarea inițială, clădirile expoziției fiind înlocuite sau complet demolate. Parcul expoziției a fost transformat major în perioada regimului comunist, fiind modificat pentru a pune în valoare actualul Memorial al Eroilor Neamului. Aceasta nu este ultima intervenție asupra design-ului, încercări fiind făcute și după 1989.

Conferința de la Muzeul Municipiului București este un bun prilej de a vă prezenta întreaga evoluție a Parcului Carol I, diferitele etape de refacere și amenajare.

Despre Andrei Popescu:

Am absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – Facultatea de urbanism. Sunt interesat de evoluția orașelor, în special București, cu toate elementele pe care le presupune aceasta:urbanism, arhitectură, istorie, antropologie, economie etc.

Pe lângă încercările de a-mi exercita în mod corect profesia de urbanist, în 2009 am început publicarea unor propuneri de urbanism pe blogul Idei Urbane. Blogul a devenit astfel un mijloc de a-mi face publice ideile despre dezvoltarea Bucureștiului și analizele despre zone sau proiecte existente. Prin aceste propuneri virtuale am început să descopăr zone ale Bucureștiului, să mă documentez despre evoluția orașului și despre ce ar putea însemna o dezvoltare strategică actuală.