Deschiderea Expoziției Permanente a Memorialului Închisoarea Pitești jpeg

Deschiderea Expoziției Permanente a Memorialului Închisoarea Pitești

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 10 aprilie 2018

Sâmbătă, 21 aprilie 2018, în cadrul Worskop VII Pledoarie pentru Muzee ale Comunismului în România, se inaugurată expoziția permanentă a Memorialului Închisoarea Pitești. Evenimentul va avea loc între orele 10.00-12.00, la Memorialul Închisoarea Pitești din Str. Negru Vodă, nr. 30, Pitești. Invitații sunt Radu Preda, președinte executiv IICCMER, Alin Mureșan, director general IICCMER și Sergiu Rizescu, președinte AFDPR Argeș.

Alături de invitați vor fi prezenți foști deținuți politic și participanții la worskshop-ul Pledoarie pentru Muzee ale Comunismului în România, aflat la ediția a VII-a, organizat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, ce va avea loc la Memorial în aceeași perioadă.  

Deschiderea expoziției permanente vine după câțiva ani de cercetare și planificare în care, alături de o echipă restrânsă, am încercat să punem în valoare istoria fostului penitenciar Pitești.  Astfel, centrată pe tema Fenomenului Pitești, expoziția prezintă vizitatorului contextul în care s-a format generația ce s-a opus comunismului, dar și perioada târzie a dictaturii, în care aceeași generație a fost aruncată cu aripile frânte, după ani de detenție.  

Pentru prima dată, publicul va putea explora zone din fostul penitenciar închise până acum vizitării. Expoziția se va deschide cu scurte intervenții ale invitaților și va continua cu vizitarea expoziției. Accesul copiilor sub 12 ani nu este recomandat și va fi restricționat în anumite zone ale expoziției. Accesul în Memorial se face pe grupuri din cauza spațiului restrâns.