De la „Toate pânzele sus” la „Un Haiduc de Bucureşti” jpeg

De la „Toate pânzele sus” la „Un Haiduc de Bucureşti”

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 26 februarie 2014

Facultatea de Istorie demarează seria de colocvii „Istoria în imagini”, invitându-vă într-o călătorie în lumea benzii desenate a Maestrului Puiu Manu. Expoziţia de desene va putea fi vizitată în perioada 24 februarie-3 martie 2014, în spaţiul expoziţional situat pe Bd. Regina Elisabeta, nr. 4-12, sector 5, între orele 10-18.

La data de 27 februarie vernisajul va fi precedat de un colocviu consacrat genezei albumelor desenate de domnul Puiu Manu, începând cu ora 16.00, Sala de Consiliu, etaj 1. Amfitrionul evenimentului va fi Decanul Facultăţii de Istorie, Prof.univ.dr. Adrian Cioroianu, avându-i ca invitaţi pe Maestrul Puiu Manu, lec. univ. drd. Marius Leştaru, scenarist BD şi domnul Dodo Niţă, autorul volumului Istoria Benzii Desenate Româneşti.

Expoziţia De la „Toate pânzele sus” la „Un Haiduc de Bucureşti”îşi propune să aducă în prim-plan cea mai nouă lucrare a desenatorului Puiu Manu, reliefând un moment mai puţin cunoscut din istoria capitalei noastre, dar vizitatorii vor putea redescoperi şi secvenţele preferate din David Copperfield, Dim Dunăreanu şi Toate pânzele sus ! Evenimentul se adresează iubitorilor de benzi desenate indiferent de vârstă, care nu au uitat să se bucure de frumuseţea unei cărţi în imagini.