De la Casanova la Marchizul de Sade: Mitul cuceritorului si al libertinului jpeg

De la Casanova la Marchizul de Sade: Mitul cuceritorului si al libertinului

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 4 aprilie 2012

Fundatia Calea Victoriei va invita joi, 5 aprilie ora 19.00, la conferinta:De la Casanova la Marchizul de Sade:Mitul cuceritorului si al libertinului, sustinuta deMonica Neatucare ne va povesti despre viata controversata a celor mai misterioase personaje din veacul al XVII-lea. Evenimentul va avea loc la sediul fundatiei.

Seducţie, pasiuni scandaloase, erotism, fascinaţie, scrieri ce zac ascunse in Infernul bibliotecilor…Sunt cateva dintre ideile care ne vin in minte atunci cand ne gandim la doua dintre cele mai controversate şi misterioase personaje din veacul al XVIII-lea:Giacomo Casanova şi Marchizul de Sade.

Aura mitica creata in jurul lor, inca din timpul vietii, i-a transformat pe acesti doi aventurieri si oameni de litere in chintesenta unui secol. Ei ne par imaginea vie a mentalitatiilor şi ideilor ce animau saloanele filosofice si literare din preajma Revolutiei franceze. Alaturi de alti cativa contemporani, mai mult sau mai puţin talentaţi, ei nu au daramat doar tabuuri, ci au scris si o pagina noua si inedita in istoria erotismului european.

Astazi, cand mitul lor pare epuizat in nenumarate ecranizari si romane, cand scrierile şi memoriile lor par atat de cunoscute dar, atat de rar citite, va invit sa ne intoarcem in fabulosul şi stralucitorul secol al XVIII-lea, sa il redescoperim pe eternul cuceritor, pe divinul marchizşi societatea in care si-au trait pasiunile şi iubirile enigmatice.

Calauze ne vor fi gravurile şi picturile din epoca, scrierile contemporanilor si, nu in ultimul rand, fragmente din filmul lui Federico Fellini – “Casanova”.

Taxa de participare la aceasta conferinta este de 30 de lei pentru adulti si 25 de lei pentru elevi si studenti. Va puteti inscrie la adresa contact@victoriei.ro.

Lector:Monica Neatu

Data:5 Aprilie 2012, Ora:19:00

Cost:30 ron, Cost studenti si pensionari:25 ron

Locul desfasurarii:Fundatia Calea Victoriei, str. Caimatei 20, et. 3.

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO