Cum să bei cafea într un mod mai sănătos jpeg

Cum să bei cafea într-un mod mai sănătos

Autor: advertorial
🗓️ 23 iunie 2021

Consumul de cafea în sine nu este o acțiune care poate fi clasificată ca „bună” sau „rea”, deoarece totul depinde de o serie de factori, precum cantitatea, calitatea cafelei, momentul în care este consumată și stilul de viață în general. Iată cum puteți să beți cafea în așa fel încât să fie un obicei sănătos.

Ce trebuie să știi despre cafea?

Cu siguranță ați citit multe despre această băutură neagră cu o aromă atât de caracteristică și pătrunzătoare. Cafenelele sunt capabile să aducă oamenii împreună, iar cafeaua ne ajută petrecem ore întregi studiind sau să ne bucurăm de un film când este foarte frig. Ce nu trebuie să uitați este că cafeaua conține cofeină, o componentă care stimulează sistemul nervos central. Prin urmare, reduce senzația de oboseală. Acest lucru poate părea minunat pentru mulți oameni care lucrează sub presiune sau în locuri de muncă cu un nivel mare de stres. Cu toate acestea, pe termen lung, efectele nu sunt favorabile, atunci când sunt se consumă cafea în cantități mari, iar stilul de viață este nesănătos.

Cafea boabe – oferte

Efectele cafelei:

    • Deshidratează.
    • Reduce pofta de mâncare.
    • Iritant pentru mucoasa stomacului.
    • Mărește ritmul cardiac.
    • Ne face momentan mai treji sau mai atenți, dar nu ne îndepărtează oboseala ca atare.

Problemele sau efectele secundare sunt mai probabile dacă persoana, pe lângă consumul de cafea:

    • Fumează.
    • Nu face sport.
    • Mănâncă mâncare de tip de fast-food sau nesănătoasă.
    • Duceți o viață sedentară.

Cum să bei cafea într-un mod mai sănătos?

Crezi că ești dependent de cafea și că ai nevoie de tot mai mult pentru a rămâne treaz sau energizat? Consumi mai mult de patru căni pe zi, cât se poate de pline? Efectele enumerate mai sus îți sunt cunoscute? Iată, atunci, cum poți consuma cafea într-un mod mult mai sănătos.

Cafea oferte

    • Evită să adăugi lapte, frișcă sau prea mult zahăr în cafea. În schimb, optează pentru câteva picături de lapte degresat, stevie sau zahăr brun. Acest lucru va reduce aportul de calorii.
    • Nu înlocui micul dejun cu multe căni de cafea pentru a „păcăli” stomacul. Combustibilul de care ai nevoie pentru a îți începe ziua este alcătuit din fructe, cereale și lactate.
    • Dacă ești bine hidratat, cu apă, sucuri naturale sau ceaiuri de plante, te vei simți mai puțin obosit și stresat și, prin urmare, vei simți mai puțin dorința de a bea cafea tot timpul.
    • De asemenea, trebuie să dormi suficient în fiecare zi, astfel încât să te odihnești bine și să eviți consumul excesiv de cafea.
    • Dacă ai fost foarte nervos, irascibil, cu o dispoziție proastă și insomnie în ultima vreme, poate că această băutură îți face rău. Înlocuiește cafeaua cu ceaiuri de plante naturale sau cafea decofeinizată, care îți vor oferi mai multe beneficii și vei fi mai liniștit și relaxat.
    • În cazul în care suferi de hipertensiune, tulburări cardiovasculare, probleme renale, anemie sau obezitate, evită să bei cafea sau redu-o la maxim. Același lucru se aplică și în cazul femeilor însărcinate. Acestea trebuie să evite cafeaua sau să reducă cât mai mut consumul acesteia.
    • Nu beți cafea cu medicamente antidepresive sau țigări, deoarece acest lucru poate provoca dureri de cap severe, hipertensiune arterială și migrene.

Alegeți cafea boabe prăjită. Aceasta are mai mulți antioxidanți și este puțin mai puternică, dar veți consuma mai puțină. Achiziționați un aparat de cafea adecvat pentru a o pregăti. În acest fel, veți beneficia la maximum de boabe și veți evita risipa produsului. De asemenea, puteți achiziționa o râșniță de cafea boabe și puteți face totul de la zero, astfel încât să aibă și o aromă foarte intensă și să vă bucurați de întreg procesul de preparare a cafelei. Espressoarele intalienești sunt preferatele iubitorilor de cafea, iar pentru cafea boabe, aceștia par să prefere soiurile ce provin din Columbia. Cafeaua se poate transforma într-un obicei sănătos și nu este nevoie să consumați cantități mari de cafea pentru a vă menține treaz. Aceasta este doar o iluzie și se poate transforma foarte ușor într-o adicție.