Cum arătau strămoşii noştri jpeg

Cum arătau strămoşii noştri

📁 Călătorii în istorie
Autor: Redacția
🗓️ 24 octombrie 2012

Modele ale oamenilor preistorici, Australopithecus Afarensis, Homo Erectus şi Neanderthal, vor fi prezentate în show-ul postului BBC2, "Prehistoric Autopsy", mai mulţi cercetători reproducând în detaliu corpurile strămoşilor noştri, scrie Daily Mail.

Pe baza celor mai recente descoperiri, o echipă de anatomişti, antropologi, arheologi, sculptori şi creatori de modele, condusă de paleoartistul Viktor Deak, a creat modele de oameni care au trăit acum mai bine de trei milioane de ani.

Machetele au mărime naturală şi s-au obţinut prin îmbrăcarea în lut moale a osemintelor care datează din perioada respectivă, fiind copii fidele ale fiinţelor care au trăit în acea perioadă. Pentru ca manechinele să pară cât mai reale, textura pielii a fost creată din silicon lichid.

"Se pot spune multe despre un schelet, dacă ştii să-l citeşti", spune producătorul executiv al emisiunii, Jane Aldous.

Potrivit lui Alice Roberts, "observând cum aceşti trei strămoşi arătau, se mişcau şi cât de mult semănau cu noi, cred că am căştigat o mai bună înţelegere nu doar a istoricului nostru, ca specie, ci şi a însemnătăţii acestui lucru pentru umanitate.".

Prezentată de istoricul George McGavin şi de profesor Alice Roberts, emisiunea va rula în seri consecutive, săptămâna aceasta.

După terminarea filmărilor la "Prehistoric Autopsy", modelele vor ajunge în muzeele din toată ţara.

sursa:gandul.info