Conferințe la Chișinău dedicate lui Nae Ionescu și Noica jpeg

Conferințe la Chișinău dedicate lui Nae Ionescu și Noica

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Antena din Chișinău a Agenției Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate „Alexandru S. Sturdza”organizează două conferințe susţinute filosoful, scriitorul și traducătorul român Sorin Lavric:

Noica, viațaîn spirit”, 5 aprilie 2012, Universitatea de Stat din Moldova, Sala Senatului, ora 11.10 șiNae Ionescu, delicventul ideologic”, 6 aprilie 2012, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, Biblioteca ştiinţifică a Universităţii de Stat „Alecu Russo”, sala de lectură nr.2, ora 12.40

Programul zilei de 5 aprilieva mai include proiecția filmului „Noica”(scenariu Radu Găină și Sorin Lavric;producție TVR) organizată în parteneriat cu Institutul de Filologie a Academiei de Științe a Moldovei și Institutul Patrimoniului Cultural a Academiei de Științe a Moldovei. Evenimentul va avea loc la ora 14.00în Aula Bibliotecii Academiei de Științe a Moldovei(Bd. Ştefan cel Mare 1). Proiecția se va realiza în prezența autorului Sorin Lavric și va fi urmată de discuții și comentarii.