Conferința Științifică Internațională „Constantin Stere   prozator, publicist, jurist și om politic  La 150 de ani de la naștere” jpeg

Conferința Științifică Internațională „Constantin Stere - prozator, publicist, jurist și om politic. La 150 de ani de la naștere”

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 28 mai 2015

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu  Institutul de Istorie, Institutul de Filologie și Institutul de Cercetări Juridice și Politice ale Academiei de Științe a Moldovei, Institutul de Istorie „A. D. Xenopol” – Filiala Iași a Academiei Române, Institutul de Istorie și Teorie Literară „G. Călinescu” al Academiei Române, Institutul de Filologie Română „A. Philippide”-Filiala Iași a Academiei Române, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași și Universitatea de Studii Politice și Economice europene „Constantin Stere” din Chișinău, organizează, în perioda 1-2 iunie a.c., Conferința Științifică Internațională  „Constantin Stere-prozator, publicist, jurist și om politic. La 150 de ani de la naștere”.

Lucrările Conferinței se vor deschide cu mesajele de salut ale președintelui Academiei de Științe a Moldovei,  preşedintelui Academiei Române, preşedintelui Institutului Cultural Român,   directorului Institutului de Istorie „A.D.Xenopol” din Iași al Academiei Române,  directorului Muzeului Universității „Al. I. Cuza” din Iași.

Vor susține comunicări:acad. Alexandru MOȘANU, Membru de Onoare al Academiei Române-Românitatea Basarabiei în publicistica lui Constantin Stere;acad. Alexandru ZUB, Institutul de Istorie „A.D. Xenopol” al Academiei Române-Constantin Stere la Iași în primii ani ai secolului al XX-lea;acad. Mihai CIMPOI, Institutul de Filologie al Academiei de Științe a Moldovei – Constantin Stere și publicistica sa.

După sesiunea de comunicări în plen, lucrările Conferinței vor continua pe trei ateliere:

·        Contribuții la viața și opera lui Constantin Stere;

·        Constantin Stere – prozator, publicist;

·        Constantin Stere – jurist.