Conferinţa naţională "Drepturile omului în regimurile comuniste: între propagandă şi adevăr istoric" jpeg

Conferinţa naţională "Drepturile omului în regimurile comuniste: între propagandă şi adevăr istoric"

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 20 noiembrie 2015

Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului organizează în perioada 10-11 decembrie 2015, conferinţa naţională DREPTURILE OMULUI ÎN REGIMURILE COMUNISTE:ÎNTRE PROPAGANDĂ ŞI ADEVĂR ISTORIC.

În urmă cu patru decenii la Helsinki s-a semnat de 35 de state Actul Final al Conferinţei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, prin care respectarea drepturilor omului era considerată o condiţie esenţială pentru asigurarea păcii internaţionale. În urma Actului Final problematica respectării drepturilor omului de către statele blocului comunist a dobândit o dimensiune internaţională. „Drepturile omului” au devenit o veritabilă religie, în numele căreia numeroşi oameni şi-au dedicat viaţa. În continuarea eforturilor sale de a analiza cele mai importante evenimente ale istoriei secolului XX, Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului organizează în Bucureşti, în 10-11 decembrie 2015, conferinţa naţională

Dintre subiectele ce urmează a fi dezbătute în cadrul conferinţei menţionăm:problematica drepturilor omului în viziunea regimurilor comuniste;încălcări ale drepturilor omului, studii de caz şi evaluări generale;fenomenul disidenţei anticomuniste;rolul temei „drepturilor omului” în Războiul Rece ş.a. Conferinţa se adresează cercetătorilor, cadrelor universitare, doctoranzilor şi masteranzilor care pot aduce contribuţii semnificative la analiza acestui fenomen istoric. Cei interesaţi sunt rugaţi să trimită titlul comunicării şi un rezumat de maxim 500 de cuvinte, împreună cu un CV, la adresa secretariat@totalitarism.ro până la data de 27 noiembrie 2015.