Autor 773 vizualizări


Muzeul Naţional de Artă al României vă invită să participaţi miercuri, 24 februarie 2016, orele 16.30, la conferinţa Imaginea din oglindă, susţinută de prof. univ. dr. Adina Nanu în expoziţia EGAL. Artă şi feminism în România modernă.

Conferinţa îşi propune să prezinte câteva dintre pictoriţele şi sculptoriţele prezente în expoziţia EGAL. Artă şi feminism în România modernă, analizând mai puţin operele create de acestea, cât mai ales propria lor înfăţişare compusă în oglindă. În perioada când emanciparea femeilor s-a manifestat cel mai vizibil, cu precădere între cele două războaie mondiale, aceste artiste au făcut parte din prima generaţie care a studiat, a lucrat şi a expus în domeniul artelor majore, domeniu rezervat până atunci în exclusivitate bărbaţilor.

Adina Nanu este doctor în istoria artei şi estetică, având o îndelungată activitate ca profesor la Universitatea Naţională de Arte şi la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti. Totodată, este prima şi singura autoare din România a unui volum despre istoria costumului universal.

Participarea se face pe bază de programare la telefon 021.314.81.19 sau prin e-mail la [email protected]  Se plăteşte biletul de acces în expoziţie (10 lei).