Conferinţa „Bucureştiul arhitectului Louis Pierre Blanc” jpeg

Conferinţa „Bucureştiul arhitectului Louis Pierre Blanc”

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 24 februarie 2015

 Anul 2015 anunţă o serie de conferinţe la care participanţii vor păşi într-un alt Bucureşti, cel al poveştilor mai puţin cunoscute, al legendelor şi al amintirilor celor care l-au vizitat. Pentru joi 26 februarie, ora 19:00, Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită la o întâlnire cu Louis Pierre Blanc prezentat de istoricul de artă Oana Marinache, la palatul Suţu. 

Debutul Conferinţelor de joi din acest an de la palatul Suţu a avut loc joi seară (19 februarie) şi a marcat un record:peste 100 de persoane participante la prezentarea lui Cristian Radu, o plimbare prin Bucureştiul de altă dată prin prisma fotografiilor lui Willy Pragher:tânăr, adult și bătrân. 

Louis Pierre Blanc(1860-1903) a fost una dintre cele mai prolifice personalități creatoare de la sfârșitul secolului al XIX-lea, jucând un rol important în făurirea capitalei noului regat al lui Carol I (1839-1914). Sosit în București la începutul anului 1884, la recomandarea colegului și prietenului său de la Școala de Arte Frumoase din Paris, Ion Mincu (1852-1912), tânărul elvețian găsește aici multe șanse de afirmare profesională. În următorii 19 ani realizează în București Ministerul Agriculturii, Facultatea de Medicină, Institutul Bacteriologic, serele din Grădina Botanică, casele Blanc, Nicolae Filipescu, Hermann Spayer, Mauriciu Blank, extinderea Casei Tache Ionescu, casa și dependințele lui Ion Lahovary. Fiecare dintre aceste realizări vor fi prezentate în cadrul conferinței, pornind de la povestea proprietarilor și planurile de arhivă.

louis pierre blanc afis jpg jpeg