Conferinta: Arhetipul Doamnei si al Cavalerului jpeg

Conferinta: Arhetipul Doamnei si al Cavalerului

📁 Istorie Medievală Universală
Autor: Redacția
🗓️ 9 noiembrie 2011

Timisoara

Joi, 10 noiembrie ora 18.30

Atelierul de Urbanism (Str. Alba Iulia, nr. 2)

”Unde sunt bărbatul și femeia care înainte de a cere își oferă totul unul celuilalt?Unde sunt cei care știu să ierte, să aștepte, să aibă încredere, să ajute, să înțeleagă, să privească dincolo de niște corpuri sortite îmbătrânirii? Unde este glorioasa certitudine de a fi întâlnit ființa care ne lipsea pentru a completa călătoria noastră prin lume?” (Eroul cotidian – Delia Steinberg Guzman)

Trăim într-un timp în care modelele trebuie căutate mai în profunzime și nu la suprafață. Existența modelelor nu ne limitează experiențele și nici libertate, ci le luminează;modelele ne învață să valorificăm fiecare situație de viață. Cel care nu se ghidează după arhetipuri, care nu soarbe din tezaurul de înțelepciune al umanității, este ca un om ce rătăcește în deșert, fără hartă, fără apă, fără speranță.

Vă invităm să redescoperiți în tradiția filosofică idealurile Doamnei și al Cavalerului, al Iubirii și al Conviețuirii, adică harta care ar trebui să ne ghideze pentru a trece prin locuri frumoase și interesante și care să ne arate direcția și apa vie care ar trebui să ne ude sufletele și să le umple cu entuziasm și prospețime.

Conferențiar:Monica Varga