Autor 4351 vizualizări


Câștigătorii concursului nostru sunt:

Georgiana Luminita Ionescu, Bucuresti
Vasile Ionut Daniel, Caracal
Anton Claudiu-Gelu, Zalau
Dumitrache Veronica, Galati
Seidali Sibel, Mangalia
Stan Traian Cristian, Bucuresti
Florescu Lucian, Sendreni
Mihalache Ghita Ioana, Bucuresti
Mirt Anisoara Monica, Doljesti
Gaftoniuc Lidia, Botoșani

Câştigă cu Historia şi Editura Corint o carte foarte interesantă despre viaţa unei familii a cărei destin se învârte în jurul Marelui Război: "Războiul unei familii" scrisă de STEPHANE AUDOIN-ROUZEAU.

Răspunde corect la întrebarea: «În ce an a început Primul Război Mondial?», apoi abonează-te la newsletterul historia.ro, şi eşti înscris automat în tragerea la sorţi pentru cȃştigarea cărţii «Războiul unei familii». Trimite răspunsul pe adresa de e-mail [email protected] împreună cu datele tale de contact ( conform regulamentului “Odata cu raspunsul la intrebarea concursului, participantii sunt obligati sa trimita si datele de identificare: nume si prenume, domiciliu, numar de telefon, e-mail.”). Câştigătorii, zece la număr, vor fi publicati pe site-ul Historia.ro în data de 15 februarie.

ATENTIE! Abonarea la newsletter în momentul tragerii la sorţi este obligatorie! Dacă nu sunteţi abonaţi la newsletter în momentul tragerii la sorţi, premiul se invalidează şi este extras un alt câştigător. Cei care sunt abonaţi mai vechi la newsletter participă automat la concursul nostru. Singurul lucru pe care trebuie să îl mai facă este să trimită răspunsul pe email la întrebarea pusă de noi.

Click aici pentru regulamentul concursului! 


Volumul este rezultatul cercetărilor întreprinse de unul dintre marii istorici ai Primului Război Mondial, Stéphane Audoin-Rouzeau. După ce a scris despre combatanţii din tranşee şi experienţele trăite de aceştia, autorul a decis să-şi întoarcă privirea către cei apropiaţi.

Cu toate acestea, cartea nu este o poveste de familie sau un eseu de egoistorie. Nu este nici autobiografia unui istoric, ci descrierea modului în care Marele Război a influenţat existenţa familiei lui Audoin-Rouzeau vreme de trei generaţii, chiar dacă efectele ca atare depăşesc limitele vieţii acestora.

Dincolo de individualităţile evocate în text, în prim-plan rămâne marea conflagraţie mondială. În acest sens, este o carte de istorie, cu un discurs impresionant, sensibil şi bine stăpânit, în care autorul se străduieşte, în fond, să descopere istoria la nivelul omului.

„Textul este scurt, dar dens, uneori tulburător. El oferă, într-adevăr, mai multe grile de lectură. Regăsim povestea de formare a unui istoric care nu-şi ascunde nici părerile subiective, nici stângăciile […]. Războiul unei familii retrasează şi experienţa celor două conflagraţii prin care au trecut bunicii autorului. În cele din urmă, şi poate tocmai prin acest lucru volumul este atât de impresionant, sunt descrise cu fineţe relaţiile dintre generaţii începând cu Primul Război Mondial […].” Nicolas Offenstadt