Cinci muzee din Bucovina pot fi vizitate virtual începând cu 1 decembrie jpeg

Cinci muzee din Bucovina pot fi vizitate virtual începând cu 1 decembrie

📁 Muzeele României
Autor: Redacția
🗓️ 30 noiembrie 2021

Cinci muzee administrate de Muzeul Național al Bucovinei pot fi vizitate virtual începând cu 1 decembrie 2021 pe www.muzeedelasat.ro

Platforma online cuprinde tururi virtuale 3D interactive, fotografii și informații documentate pentru 28 de muzee din zona rurală a Moldovei. Cele cinci obiective culturale din județul Suceava sunt: Casa Memorială „Eusebiu Camilar”, Casa Memorială „Ciprian Porumbescu”, Muzeul Memorial „Ciprian Porumbescu”, Casa Memorială „Nicolae Labiș” și Casa Muzeu Bilca, informează un comunicat al Muzeului Național al Bucovinei. 

Website-ul www.muzeedelasat.ro, disponibil în limbile română și engleză, a fost creat printr-o co-finanțare a Administrației Fondului Cultural Național (AFCN). Pe lângă cele 28 de muzee, în viitor, vor fi adăugate și alte obiective culturale din mediul rural. 

În septembrie 2021, cele 28 de muzee au primit vizita echipei care a scanat, fotografiat și documentat fiecare obiectiv cultural, fiind parcurși peste 5.500 de kilometri. Acestea beneficiază acum de o pagină dedicată în cadrul platformei Muzee de la sat, care constă în: tur virtual 3D interactiv, realizat cu echipament de înaltă performanță, fotografii interior-exterior, fotografii din dronă, text de prezentare și informații de contact. Acestea au rolul de a îmbunătăți imaginea muzeelor în mediul online. Totodată, turul virtual al fiecărui muzeu va putea fi vizualizat și de pe cea mai accesată și populară platformă de navigare din lume, Google Maps.