„Cei opt odioşi”  când nimic nu este ceea ce pare jpeg

„Cei opt odioşi”- când nimic nu este ceea ce pare

📁 Recomandări de film
🗓️ 6 ianuarie 2016

Aşa cum şi-a obişnuit publicul, Quentin Tarantino aduce o poveste care te ţine în suspans până la final, un film presărat din belşug cu referinţe cinematografice. Nici de această dată nu se dezminte, sub bagheta lui prinzând viaţă „cel mai amuzant western în zăpadă realizat vreodată”, aşa cum însuşi Tarantino declară.

            Prin ţinutul îngheţat al Wyomingului, la aproape un deceniu de la evenimentul ce a împărţit America în două tabere, Războiul de Secesiune, o trăsură cu doi pasageri goneşte către orăşelul Red Rock. John Ruth „Călăul” doreşte să o ducă în faţa justiţiei pe fugara Daisy Domergue. Pe drum, aceştia întâlnesc alţi doi călători răpuşi de viscol:un fost membru al armatei de unionişti, ajuns vânător de recompense, şi un sudist renegat, cunoscut ca fiind şeriful locului. Cei patru înnoptează la popasul condus de o anume Minnie. Acolo ei întâlnesc alţi patru drumeţi misterioşi:călăul din Red Rock, generalul Confederaţiei, şi încă doi bărbăţi care au grijă de han, dar care au aceeaşi destinaţie precum restul. Pulsul creşte şi paranoia se instalează atunci când  realizează că vremea capricioasă îi poate împiedica să ajungă acasă şi că fiecare ascunde ceva ân spatele poveştilor istorisite

.

kurtrussellsamuelljacksonhatefuleight jpg jpeg

            Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Tim Roth, Jennifer Jason Leigh sunt doar câteva nume care alcătuiesc distribuţia de excepţie a peliculei. Plasat în perioada post secesionistă, westernul tipic american este transformat într-un fiCumpără acumlm psihologic, cu o coloană sonoră pe măsură. Tarantino preia sub nota sa originală stereotipurile americane:„ Nu îmi place o poveste pusă într-un context modern, dar îmi place într-un western, unde la jumătatea filmului te întrebi dacă personajele sunt bune sau rele, cu toate că şi-au dezvăluit trecutul. M-am gândit:ce se întâmplă dacă fac un film în care nu sunt decât aceste personaje? O adunătură de oameni vicioşi, care îşi spun poveştile, ce pot sau nu fi adevărate. Închide-i pe toţi într-o cameră, cu viscol afară, dă-le arme, şi vezi ce se întâmplă...” Filmul va rula în cinematografe din 15 ianuarie.