Cartea cu poze  Întâlnire cu publicul pe tema cărții pentru copii jpeg

Cartea cu poze. Întâlnire cu publicul pe tema cărții pentru copii

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 8 februarie 2017

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi în colaborare cu Asociația pentru Performanță și Cultură invită organizează sâmbătă, 11 februarie, la ora 14:00, o întâlnire cu specialiști din domeniul cărții și ilustrației de carte pentru copii, în cadrul expoziției ”C`Arte și Cultură națională. Cele Mai Frumoase Cărți din România (2012 – 2016)”. 

Cum ar trebui să fie o carte pentu copii ca să fie „frumoasă”? Cum ar trebui să fie o carte pentru copii pentru a se vinde în România, pentru a fi pe placul publicului autohton? De ce nu aducem pur și simplu cărți de succes din străinătate? Iată doar câteva dintre întrebările la care vor încerca să dea răspuns specialiști din domeniul cărții pentru copii:autori, ilustratori, editori.   

O discuție deschisă, alături de Victoria Pătrașcu, Iulia Iordan, Cristiana Radu și Roxana Jeler, având ca moderator pe Cosmina Chituc, la care sunt invitați să participe deopotrivă publicul amator de carte și specialiști implicați în lungul proces al realizării unei cărți. Participarea este gratuită și se face pe bază de înscriere pe adresa comunicare@muzeulhartilor.ro.

Cele Mai Frumoase Cărți din România” este un program dedicat designului de carte, dimensiunii artistice a cărții văzută ca obiect. Proiectul reinstituie designul de carte ca reper în relația cititorului cu cartea. Proiectul a fost inițiat de Asociația pentru Performanță și Cultură în 2012, ca platformă de dezbatere pe tema designului de carte, atât pentru profesioniștii din lumea editorială, cât și pentru designerii, graficienii independenți și publicul larg. 

Foto:Facebook / Muzeul Național al Hărților și Cărții