Autor 909 vizualizări


Muzeul Municipiului București vă așteaptă cu mic, cu mare, până pe 20 septembrie să vizitați expoziția „CĂLĂTORIA LUI ŢĂNDĂRICĂ” și să descoperiți, de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 18:00 la Muzeul Municipiului București, povestea fascinantă a marionetelor.

În sala de conferinţe a Muzeului Municipiului Bucureşti, vizitatorii vor putea  admira marionetele folosite în spectacole ca "Umor pe Sfori" (1954), de Margareta Niculescu, "Pescarul şi Norocul" (1979), de Cristian Pepino, "Don Quijote" (1980), de Ştefan Lenkisch, "Frumoasa din Pădurea Adormită" (1997), de Mihai Lungeanu, "Bărbierul din Sevilla" (1998), de Felix Alexa, şi Furtuna (2000), de Bogdan Drăgulescu. 

Teatrul de păpuși este cel mai vechi spectacol de pe teritoriul României. Teatrul de Păpuși a fost înființat în toamna anului 1945, sub conducerea actriței Lucia Calomeri, împreună cu alți actori ai vremii cu care a pus în scenă primul spectacol „Țăndărică pe mările Sudului”. De atunci, Teatrul Țăndărică tot călătorește și a ales să-și expună 73 dintre  marionete la București, cealalte fiind expuse la Beijing.