Avanpremiera fimului „Wałęsa” la Bucureşti jpeg

Avanpremiera fimului „Wałęsa” la Bucureşti

📁 Carte
Autor: Ioana Gonțea
🗓️ 27 mai 2014

La Salonul de Carte Bookfest 2014, Danuta Wałęsa, soţia lui Lech Wałęsa, îşi lansează autobiografia. Cu această ocazie va avea loc şi avanpremierea fimului „Wałęsa”, care vorbeşte despre renumitul preşedinte polonez.

Avanpremierea fimului va avea loc pe 29 mai la Cinema Studio, din Bucureşti. „Wałęsa”, fimul biografic despre Lech Wałęsa, spune povestea electrecianului de pe şantierul naval de la Gdańsk, care a ajuns activist, ca mai apoi să devină preşedinte al Poloniei şi să fie laureat al Premiului Nobel pentru pace.

Lech Wałęsa a fost un lider charismatic, care a influenţaţ politica şi istoria secolului trecut prin acţiunile sale. A fost unul dintre cei care a luptat pentru drepturi şi democraţie şi care a ajutat la căderea Cortinei de Fier. 

Regizorul Andrzej Wajda spune despre filmul său că:“Wałęsa se adresează tuturor, dar în special mi-ar plăcea să ajungă la publicul tânăr. Pentru că Lech este un bun exemplu pentru a-i convinge pe tineri că ei trebuie să participe neaparat la viaţa noastră politică”.

La proiecţia filmului se va afla şi Danuta Wałęsa.

Premierea va avea loc pe data de 30 mai şi o altă proiecţie specială a peliculei este programată în Cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania 2014 (TIFF) din Cluj-Napoca.