Automobilele regelui Mihai pot fi văzute în muzeu garaj de la Săvârşin jpeg

Automobilele regelui Mihai pot fi văzute în muzeu-garaj de la Săvârşin

📁 Monarhia în România
Autor: Redacția
🗓️ 5 iulie 2011

Automobilele de epocă pe care Majestatea Sa Regele Mihai de România le-a condus de-a lungul vremii vor deveni, în curând, exponate în garajul-muzeu aflat pe domeniul regal al Castelului de la Săvârşin.

Evenimentul care urmează să marcheze, în această toamnă, cei zece ani de când familia regală a revenit la Săvârşin va cuprinde o serie de manifestări menite să transforme domeniul regal într-un veritabil punct de atracţie turistică.

Clădirea aflată, actualmente, în renovare va adăposti automobilele familiei regale şi un atelier destinat pasiunii de o viaţă pentru maşini a Majestăţii Sale Regele Mihai.

De-a lungul timpului, viitorul garaj-muzeu de la Săvârşin pe care familia regală intenţionează să îl ofere circuitului turistic a adăpos-tit, pe rând, grajdurile domeniului regal, garaje, un spital TBC şi, mai apoi, până după 1990, tabăra şcolară din localitate. Materialele de construcţie folosite la lucrările de reabilitare a clădirii sunt clasice, iar finalitatea renovării urmează să scoată în evidenţă stilul rustic impus de imobil.

„Alteţa Sa Principele Radu s-a aflat de curând la Săvârşin şi a mărturisit că linia rustică pe care o au grinzile de lemn din interiorul viitorului garaj-muzeu va fi respectată în totalitate, clădirea urmând să fie iluminată cu spoturi. Maşinile de epocă pe care Majestatea Sa Regele Mihai le-a condus de-a lungul anilor vor fi aduse pe domeniul regal în aceas­tă toamnă, când Săvârşinul celebrează cei zece ani de la reve­ni-rea familiei regale la castel”, explică Gheorghe Pleş, primarul Săvâr­şinului.

Decizia Casei Regale de a oferi domeniul de la Săvârşin circuitului turistic nu include, însă, posibilitatea de vizitare a interiorului castelului, considerat zonă privată a familei regale. Totuşi, parcul şi curtea domeniului regal ce însumează apro­ximativ 18 hectare de teren vor cuprinde, pe lângă viitorul garaj-mu­zeu, multe alte puncte de atracţie şi zone special amenajate din care vizitatorii vor putea procura suveniruri purtând emblema Casei Regale. Intenţia de a inaugura, la toamnă, garajul-muzeu de la Săvârşin a fost confirmată şi de secretariatul familiei regale.

Sursă:Glasul Aradului