Atelierul „Casele de vis ale Reginei Maria” jpeg

Atelierul „Casele de vis ale Reginei Maria”

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Andreea Popescu
🗓️ 2 septembrie 2015

Fundația Calea Victoriei ne invită sâmbătă, 26 septembrie 2015, de la ora 11, să aflăm de la istoricul Georgeta Filitti despre palatele și locuințele Reginei Maria, în elegantuCumpără acuml decor de la Grand Hotel Continental. 

Personalitate importantă a începutului de secol XX, Regina Maria a României a fost o femeie puternică, cea mai iubită suverană a românilor, pasionată de arte, natură, arhitectură și design interior.

Pornind de la mărturiile istorice din jurnale și documente de epocă, în cadrul atelierului vor fi prezentate locurile minunate  în care Regina Maria împreună cu familia regală, apropiați sau personalități culturale au luat parte la diverse evenimente festive sau întâmplări de zi cu zi și vor putea fi admirate și poze cu aceasta la diverse vârste.

Cu ajutorul imaginilor se va realiza o scurtă călătorie prin atmosfera romantică a Castelului Bran, a Castelului Peleș, dar și a delicatului Pelișor de la Sinaia. Nu vor fi uitate reședința  reginei de la Balcic și Palatul Cotroceni, unul dintre locurile în care aceasta și-a arătat plăcerea și măiestria cu care transforma și înnobila locurile prin care a trecut de-a lungul timpului.

Vârsta minimă de participare la acest atelier este de 14 ani, iar costul biletului este 35 ron (cost redus 30 ron).