Apariție editorială: Solitarul solidar  Lordul Byron jpeg

Apariție editorială: Solitarul solidar. Lordul Byron

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 1 octombrie 2015

Editura Vremea are plăcerea de a vă prezenta cel mai recent volum semnat de prozatoarea Corina Cristea:„Solitarul solidar. Lordul Byron”. Volumul spune povestea vieţii aventuroase a Lordului Byron, poet care renunţă la saloanele londoneze pentru a cunoaşte lumea, mai ales Italia şi Grecia, ţară unde îşi găseşte sfârşitul în timpul războiului de independenţă şi unde este celebrat ca un adevărat erou.

Cea de-a doua parte a volumului semnat de Corina Cristea este dedicată operei Lordului Byron, care cuprinde atât versuri, cât şi numeroase piese de teatru.

În anul 1785, căpitanul de gardă John Byron, considerat pe atunci „cel mai frumos bărbat din Anglia”, prezenţă fermecătoare în societate şi cu renume de „amant impetuos”, s-a însurat cu Miss Catherine Gordon, singurul copil dar şi singura moştenitoare a scoţianului George Gordon Esq. of Gight. Proprietatea Gight fusese „cândva!” mult mai întinsă, dar moştenitoarea ei avea multe alte resurse de venituri, chiar o „impresionantă sumă de bani gheaţă”, motiv pentru care gurile bârfitoare au pălăvrăgit cu maliţie despre mirele interesat financiar – văduv de abia un an, plin de datorii – şi despre excentrica mireasă, despre care se spunea că pe cât putea fi de sensibilă, încăpăţânată sau violentă, pe atât era îndrăgostită. [...] După o perioadă de doar un an, sub imperiul sentimentelor de nefericire şi al lipsei de comunicare între o ambiţioasă bine educată şi un risipitor, Catherine s-a supus inevitabilei despărţiri. Doamna Byron, ruinată şi aşteptând un copil, s-a reîntors în Anglia şi s-a stabilit la Londra, la numărul 16 pe Holles Street [...]

Aşa începe povestea Lordului Byron din volumul Solitarul solidar, povestea unei vieţi aventuroase, care îl poartă pe poet atât prin saloanele londoneze, cât şi prin Italia şi Grecia, unde îşi găseşte sfârşitul în timpul războiului de independenţă şi unde este celebrat ca un adevărat erou.

Cea de-a doua parte a volumului semnat de Corina Cristea este dedicată operei Lordului Byron, care cuprinde atât versuri, cât şi teatru.

byron jpg jpeg