Alexandru Tomescu, într un nou Turneu Stradivarius, între 7 şi 29 mai jpeg

Alexandru Tomescu, într-un nou Turneu Stradivarius, între 7 şi 29 mai

Alexandru Tomescu susţine un nou Turneu Stradivarius, intitulat Obsesii, cu Sonatele pentru vioară solo de Eugène Ysaÿe, eveniment ce va îmbina muzica cu teatrul non-verbal, violonistului alăturându-i-se actorii Ana Pepine şi Paul Cimpoieru, între 7 şi 29 mai, în 16 oraşe din ţară.

Turneul Stradivarius de anul acesta va debuta pe 7 mai, la Braşov, şi se va încheia pe 29 mai la Bucureşti, potrivit unui comunicat. Itinerariul mai cuprinde oraşele Târgu Mureş-8 mai, Cluj-Napoca-10 mai, Oradea-11 mai, Arad-13 mai, Timişoara-14 mai, Craiova-16 mai, Ploieşti-17 mai, Galaţi-19 mai, Tulcea-20 mai, Constanţa-22 mai, Focşani-23 mai, Bacău-24 mai, Iaşi-26 mai, Botoşani-27 mai.

Aflat la cea de-a 5-a ediţie, Turneul Stradivarius este un eveniment susţinut anual de Alexandru Tomescu pentru a oferi publicului din mai multe oraşe din ţară ocazia de a asculta de fiecare dată un alt repertoriu pe celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu, pe care artistul a primit-o în folosinţă în 2007.

Anul acesta, violonistul va interpreta în turneu "Sonatele pentru vioară solo" de Eugène Ysaÿe, concertele incluzând şi reprezentaţii de teatru non-verbal susţinute de actorii Ana Pepine şi Paul Cimpoieru.

Biletele pot fi achiziţionate online, de pe site-ul www.vreaubilet.ro, şi în magazinele Unirea Shopping Center, Euro GSM şi Inmedio.

Pentru Turneul Stradivarius din 2011, Alexandru Tomescu a ales un proiect solo, unicat, curajos:toate cele 24 de Capricii de Niccolò Paganini, cântate fără pauză, într-un turneu de 15 oraşe din ţară, şi înregistrate în primul proiect multimedia din zona muzicii clasice româneşti.

Alexandru Tomescu este recunoscut drept unul din exponenţii de marcă ai şcolii violonistice româneşti. Interpretările sale pasionale, dublate de o tehnică impecabilă, poezie şi sensibilitate, au impresionat publicul din Europa, America şi Asia. Solist concertist al Orchestrei Naţionale Radio din 2002, a susţinut concerte şi recitaluri în săli celebre precum Carnegie Hall din New York, Concertgebouw din Amsterdam, Théatre des Champs Elysées şi Théatre Chatelet din Paris, Metropolitan Art Center din Tokyo, în compania unor dirijori renumiţi:Kurt Masur, Christoph Eschenbach, Philippe Entremont, Valery Gergiev. Preocuparea sa pentru muzica de cameră îl determină ca, în 2003, împreună cu pianistul Horia Mihail şi violoncelistul Răzvan Suma, să formeze Romanian Piano Trio, iar la începutul acestui an Tomescu s-a alăturat Cvartetului de coarde Ad Libitum. În septembrie 2007, Alexandru Tomescu a câştigat dreptul de a cânta la faimoasa vioară Stradivarius Elder-Voicu 1702 pentru o perioadă de cinci ani, printr-un concurs organizat de Ministerul Culturii şi Muzeul Naţional "George Enescu".

sursa:mediafax.ro