Agenda Tv în perioada 15 septembrie   15 octombrie 2018 jpeg

Agenda Tv în perioada 15 septembrie - 15 octombrie 2018

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 21 septembrie 2018

Când vine războiul, 17 septembrie, HBO 3

Jackie, 19 septembrie, HBO 3

Tannbach, din 19 septembrie, Epic Drama

Istoria armelor, din 21 septembrie, Viasat History 

Jackie 

001 jackie 001   960 jpg jpeg

Filmul este un portret al unuia dintre cele mai importante și tragice momente din istoria americană, văzut prin ochii Primei Doamne, Jacqueline Bouvier Kennedy (interpretată magistral de Natalie Portman). Producția prezintă viaţa ei în zilele de după asasinarea soțului și creionează un portret al Primei Doamne, cunoscută pentru extraordinara demnitate și seninătate, în timp ce luptă pentru a stabili moștenirea soțului său și pentru „Camelot”, lumea pe care a creat-o și pe care a iubit-o atât de mult.

HBO 3 

Miercuri, 19 septembrie, ora 17:35 

Tannbach

Germania, primăvara lui 1960: locuitorii satului Tannbach s-au resemnat să ducă o viaţă plină de absurdităţi politice după ce linia de frontieră trasată cu nepăsare le-a despicat satul în două. Cum „Primăvara de la Praga” se apropie de un final sângeros, pare să dispară şi puţina speranţă care mai rămăsese pentru „socialismul cu faţă umană”. Anna şi Friedrich luptă mai departe pentru construirea socialismului în RDG, dar tatăl Annei, Georg von Striesow, profită de „miracolul economic” al Germaniei de Vest. În scurt timp, graniţa trasată prin mijlocul satului face primele victime: un copil moare într-un accident provocat de o grenadă, Hilde cade în ghearele Securităţii Statului, Felix – fiul Annei – fuge dintr-o cazarmă a armatei RDG, iar Rosemarie, care în curând va deveni a treia soţie a lui Georg, ascunde un secret întunecat. Un sat aflat pe linia frontului, în Războiul Rece, este dezbinat în plus şi de „Cortina de Fier”.

Epic Drama 

Miercurea, din 19 septembrie, ora 22:00 

Când vine războiul

La prima vedere, Peter trăiește viața tipică oricărui adolescent european – locuiește cu părinții săi, are o prietenă frumoasă, a intrat la facultate. Cu toate acestea, viața sa reală este în altă parte: Peter este șeful unui grup paramilitar numit „Recruții slovaci”, care recrutează sute de adolescenți slovaci cu acordul tacit al autorităților. Scopul grupului este simplu – de a se pregăti pentru război și de a crea o comunitate model bazată pe forță militară, supunere și frică. În acest documentar, regizorul Jan Gebert prezintă un lider în ascensiune și atinge temele foarte actuale ale naționalismului și ale mecanismelor puterii.

HBO 3 

Luni, 17 septembrie, ora 9:55 

Istoria armelor

Armele sunt instrumente de război unice, gândite nu numai pentru a apăra oamenii, ci şi pentru a le face rău. Pe de altă parte, ele au stat totuşi la baza unor inovaţii şi au accelerat progresele omenirii, iar această serie ne arată cum a evoluat tehnologia armelor de-a lungul timpului. Experţi internaţionali în domeniu explorează secretele armelor, iar experimentele şi segmentele elaborate de animaţie demonstrează cum au schimbat armele istoria şi cum au modelat destine omeneşti. Programul subliniază astfel semnificaţia ştiinţifică şi istorică a armelor şi modul în care au influenţat ele societatea modernă.

Viasat History 

Vineri, din 21 septembrie, ora 22:00