Agenda Tv în perioada 15 iunie   15 iulie 2018 jpeg

Agenda Tv în perioada 15 iunie - 15 iulie 2018

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 19 iunie 2018

Primul Război Mondial în cifre, din 18 iunie, Viasat History 

Civilizații, 18 iunie, BBC Earth 

Blestemul aurului din Războiul Civil, 19 iunie, HISTORY 

Poveşti din Siria, 21 iunie, HBO 

Cum a fost cucerit Vestul Sălbatic, din 7 iulie, HISTORY 

Primul Război Mondial în cifre

Prima conflagraţie mondială a fost altfel decât toate celelalte războaie ale lumii. 70.000.000 de soldaţi au fost mobilizaţi ca să lupte în toată lumea, de la tranşeele de pe Frontul de Vest până în Africa şi Orientul Mijlociu. S-au tras atunci mai multe gloanţe, s-au aruncat mai multe bombe, au fost ucişi mai mulţi oameni, s-au împrumutat şi s-au cheltuit mai mulţi bani decât în orice alt război anterior. A fost un război al cifrelor, al oamenilor, al muniţiei şi al alimentelor. Cantitatea era elementul care stabilea diferenţa dintre victorie şi înfrângere. Studiu de caz: Marea Britanie. 762.000 de britanici s-au înrolat în primele patru săptămâni ale războiului; 980.000 de „cai de război” au fost expediaţi pe vase din America în Europa; speranţa de viaţă a unui pilot din Primul Război Mondial era de numai 15 ore de zbor.  

Aceasta este, deci, o altfel de istorie a Primului Război Mondial – şi numai dacă privim conflictul prin lentila unor asemenea statistici vom putea înţelege cu adevărat ce a însemnat „războiul care să pună capăt tuturor războaielor”.

Viasat History 

Premiera: luni, 18 iunie, ora 22:50 

Poveşti din Siria

Documentarul are în centrul său unul dintre cele mai cunoscute conflicte ale zilelor noastre – pentru realizarea sa au fost folosite sute de ore de imagini de război de la activiști sirieni și jurnaliști, dar și mărturii de la cei implicaţi direct, lideri şi opozanţi, luptători pentru drepturile omului, cetățeni obișnuiți sau generali din armată care au părăsit guvernul. Poveștile lor sunt un strigăt după atenție și ajutor într-o lume care înțelege foarte puțin realitatea lor. Regizat de Evgeny Afineevsky, regizorul documentarului nominalizat la Oscar, „Winter on Fire”, „Poveşti din Siria” a avut premiera la Festivalul de Film Sundance, ediția din 2017.

HBO 

Joi, 21 iunie, ora 22:30 


005 cries from syria 005   960 jpg jpeg

Civilizații  

Arta ca forță motrice a civilizației – iată miezul acestui documentar inedit, ale cărui tehnici speciale de filmare surprind grandioasa amploare a templului Angkor Wat din Cambodgia sau detaliile fine ale Bazilicii Sfântul Petru de la Vatican. Până acum, aceste creații edificatoare erau undeva în depărtare. Acum vă puteți cufunda (la propriu) în măiestria uluitoare a capodoperelor pe măsură ce sunt aduse mai aproape și devin mai bine conturate decât oricând. Serialul demonstrează, dacă mai era nevoie, că arta definește experiența umană și arată de ce continuăm să investim atât de mult timp, efort și bani în aceasta.

BBC Earth 

Luni, 18 iunie, ora 00:00 

Blestemul aurului din Războiul Civil 

Istoria spune că în timpul Războiului Civil American, președintele Statelor Confederate, Jefferson Davis, a încercat să fugă din țară cu toată averea sa. Soldații Uniunii l-au prins pe președintele sudist și i-au confiscat averea, inclusiv monede și bijuterii de aur, în 1865, însă după acest moment se pierde urma obiectelor preţioase. Conform legendei, aurul a fost împrăștiat și ascuns în mai multe locuri din statul Michigan, inclusiv pe fundul Lacului Michigan. Serialul cercetează urmele averii dispărite – în prim-plan sunt vânătorii de comori Rick și Marty Lagina, pe care publicul îi cunoaşte din serialul „Blestemul Insulei Oak”.

HISTORY 

Marţi, 19 iunie, ora 21:00 

Cum a fost cucerit Vestul Sălbatic

Produs și co-narat de Leonardo DiCaprio, serialul „Cum a fost cucerit Vestul Sălbatic” explorează o perioadă turbulentă din istoria Americii: primii 75 de ani de la înființarea Statelor Unite, începând cu Revoluția Americană și incluzând anii Goanei după aur din California. Sunt urmărite îndeaproape aventurile și dramele unor personaje istorice care s-au remarcat prin explorări și cuceriri de teritorii sălbatice, precum Daniel Boone, Meriwether Lewis, William Clark sau Andrew Jackson. Serialul este structurat în patru părți, fiind narat la persoana I.

HISTORY 

Premiera: sâmbătă, 7 iulie, ora 21:00